Primul telefon pliabil al Apple va fi mai mare decât Galaxy Z Fold 5

Sursă imagine: Basil Kronfli

Tech

Scris de T.F.

De mai mult timp sunt informații că Apple are în vedere lansarea unui dispozitiv pliabil, telefon sau tabletă. Acum au apărut informații că Apple testează ecrane pliabile produse de Samsung Display, dar nu se știe pentru ce dispozitive sunt acestea. Dar, știm ceva. Primul pliabil al Apple ar putea avea între 7 și 8 inch (17,8 cm – 20,32 cm), ceea ce îl face mai mult ca o alternativă pentru iPad mini decât pentru un telefon pliabil.

Nu au lipsit speculațiile cu privire la planurile Apple de a lansa un dispozitiv pliabil încă de când Samsung a lansat primul său telefon pliabil, dar acum piața globală a telefoanelor pliabile este tot mai fierbinte. Cu toate acestea, s-ar putea să mai avem ceva timp de așteptat pentru a vedea primul dspozitiv pliabil Apple, deoarece, potrivit site-ului american T3, dar și altor surse, nu va veni cel mai devreme în 2026.

Cu branduri precum Samsung aflate acum la a cincea generație de telefoane pliabile cu Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5, dar și alte dispozitive pliabile, sunt multe așteptări în privința intrării companiei Apple în acest spațiu.

Totuși, potrivit unor surse media sud-coreene, se pare că Apple vrea un dispozitiv pliabil cu un ecran cu diagonala undeva între 7 și 8 inch. Cu această diagonală Apple ar depăși telefoane precum Samsung Galaxy Z Fold 5 sau OnePlus Open. Dar există și șanse mari ca acesta să nu fie un iPhone pliabil, mai repede un Apple iPad mini.

Există unele argumente din partea companiei Apple pentru lansarea unei tablete pliabile, mai degrabă decât a unui telefon pliabil. În primul rând, tabletele nu se deschid și nu se închid la fel de des ca un telefon, ceea ce ar putea lăsa deoparte una dintre preocupările legate de afișajele pliabile – durabilitatea ecranului.

În al doilea rând, sistemul de operare iPad s-ar potrivi mai natural pe un dispozitiv pliabil de această dimensiune, în timp ce iOS ar avea nevoie de o revizuire considerabilă pentru a oferi o experiență asemănătoare unui telefon de o nouă dimensiune, dar și pliabil. Ca să nu mai vorbim de disponibilitatea convenabilă a aplicațiilor optimizate pentru iPad.

În cele din urmă, desigur, există faptul că plierea a ceva ca iPad mini pentru a-l face cu adevărat de buzunar ar fi foarte atractivă. Apple nu a comentat speculațiile cu privire la telefoanele pliabile, dar știm că Apple ține cont de trendul de pe piață înainte de a lansat un nou model. Sursa acestei informații sugerează că ne așteptăm la lansarea unui dispozitiv pliabil Apple nu mai devreme de 2026 sau 2027.

Din aceeași sursă aflăm că Samsung Display și LG Display au furnizat companiei Apple ecrane pliabile pentru evaluare și testare, dar dincolo de aceasta, nu există detalii. Samsung Display este cel mai probabil să fie aleasă pentru astfel de ecrane având în vedere experiența filialei Samsung în a produce astfel de ecrane.

Ca întotdeauna în cazul Apple, până când dispozitivul este lansat, este puțin probabil să știm ceva despre el – până în acel moment, toate sunt speculații pline de speranță.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.