Prea bolnav să joace sau să se antreneze, dar suficient de sănătos să petreacă. Keșeru, în loc să rupă plasele adversarelor, se rupe în figuri

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Prezentat și chiar văzut de toată lumea drept unul dintre cele mai importante transferuri din istoria recentă a clubului UTA, Claudiu Keșeru a reușit până acum să se remarce doar în sens negativ.

Trebuie să recunoaștem că și noi l-am văzut pe Keșeru drept o „lovitură” dată de UTA, atât la capitolul imagine, cât și ca valoare fotbalistică, respectiv ca greutate în vestiarul lui Ilie Poenaru.

Totuși, se pare că, din cel mai important transfer, Keșeru se transformă încet, dar sigur, în cel mai mare „flop” (expresie folosită des în lumea sportului atunci când vine vorba despre un transfer prost).

Claudiu Keșeru a venit la UTA pe un salariu colosal, 13.000 de euro, la care se adaugă bonusuri de 500 de euro pentru fiecare gol marcat sau pasă de gol reușită. Totodată, clubul îi decontează lui Keșeru și 500 de euro pentru chirie. La toate acestea se mai pot adăuga o serie de bonusuri de performanță, de la primele de joc pe care le au toți cei din club, până la prime de calificare în Play-Off, de calificare în Conference League, Europa League, Champions League sau chiar bonus de câștigare a campionatului ori a Cupei României.

Mai mult și total straniu pentru un contract ce privește un jucător ajuns la 35 de ani, din sezonul următor, în loc să i se micșoreze salariul, așa cum se întâmplă în toate cazurile jucătorilor ajunși la final de carieră, lui Keșeru i se mărește salariul cu o mie de euro. De asemenea, clubul are opțiunea de a-i prelungi contractul și pentru un eventual al treilea sezon și, desigur, salariul s-ar mari cu încă o mie de euro.

După încheierea contractului, Keșeru ar urma să ocupe postul de director sportiv în cadrul clubului.

Așadar, vedetă este, bine plătit este, iar vestiarul l-a votat și pentru a ocupa postul de căpitan al echipei. Totuși, cel mai bine plătit jucător de la UTA este departe de randamentul dorit atât de fani, cât și de cei de la club. Mai mult, atunci când joacă, Keșeru nu pare dispus la efort, iar în anumite partide, deși jocul acestuia lăsa mult de dorit, „căpitanul” nu ezita să gesticuleze în mod repetat și să se răstească la colegi și la cei de pe banca tehnică.

Dincolo de randamentul din teren, sau mai bine zis de lipsa randamentului așteptat, Keșeru a reușit să se remarce negativ și în afara dreptunghiului verde. Acesta este bănuit de mai toată lumea că este „sifonul” vestiarului și că ar fi vorbit, fără ca cei din club să îi dea voie, în presa centrală, unde ar fi lăsat de înțeles că vestiarul clubului e „în aer”. Totodată, se vorbește că a existat și un conflict între Keșeru și cel de-al doilea căpitan din echipă, olandezul Desley Ubbink. Ba chiar dintr-un articol din presă centrală părea că Ubbink ar fi fost cel nemulțumit de deciziile antrenorului și că ar fi „dat din casă”. Doar că nu puțini sunt cei care nu au mușcat „momeala” și care nu îl cred pe olandez atât de prost, încât să se autoincrimineze.

Între timp, pare că Keșeru a cam intrat în dizgrația lui Poenaru, lucru de înțeles de altfel. Orice antrenor ar fi precaut cu un jucător care, dincolo de faptul că nu dă randamentul scontat, mai și dinamitează vestiarul.

Auzim, totodată, că zilele acestea Keșeru s-a dat lovit, acuzând probleme stomacale. Asta până seara trecută, când atacantul „Bătrânei Doamne” a fost văzut și fotografiat la o petrecere ținută la un hotel din Arad. Se pare că, brusc, lui Keșeru i-a trecut enterocolita, sau ce o fi pretins că are, motiv pentru care s-a dus la party. S-ar părea că respectiva fotografie în care Claudiu Keșeru face pe DJ-ul, ar fi fost surprinsă undeva în jurul orei 23:40/23:45, asta în condițiile în care regulamentul clubului prevede că jucătorii au „interzis” în oraș după ora 23:00. Cu atât mai mult, cu cât, UTA are meci peste două zile la Mioveni. Unde mai punem faptul că domnul Keșeru tocmai era bolnav „la mațe”.

Nu știm exact dacă acesta a și consumat băuturi alcoolice sau alte cele, dar cert este că acesta a fost prezent astăzi la antrenamentul echipei. Este foarte posibil ca fotografia și informația să fi ajuns deja și la Ilie Poenaru, respectiv la cei din conducerea clubului, iar dacă nu s-a întâmplat asta, vor afla acum.

Rămâne de văzut ce decizii vor lua cei din club cu privire la Keșeru, pentru că lucrurile negative se tot adună în dreptul celui care ar trebui să fie primul exemplu din lot și să dea greutate banderolei de căpitan.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.