Power Age, un proiect al UAV pentru promovarea sportului în rândul persoanelor vârstnice

Educație Social

Scris de Arad Obiectiv

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UAV este parte a proiectului Eramus+ „Power Age” derulat împreună cu parteneri din Portugalia și Turcia.

La deschiderea  evenimentului au luat parte rectorul UAV, Ramona Lile, Oana Pârvulescu, director  general al Direcției de Asistență Socială Arad, Rodica Birta, șef serviciu, responsabil persoane adulte și cu dizabilități,  Aurelia Gabor, instructor aerobic CSM Arad, profesori și studenți din cadrul universității arădene de stat, precum și profesori de sport din liceele arădene.

Primele activități din cadrul proiectului s-au derulat în cadrul Centrului de Bătrâni Akademos, la sala de gimnastică a CSM Arad și la Facultatea de Sport din cadrul UAV.

„Felicit echipa de proiect din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport pentru implicare, mulțumim partenerilor locali pentru susținerea lor și sunt convinsă că fiecare etapă din acest proiect va oferi noi competențe și abilități celor care vor să dezvolte practicarea sportului în rândul persoanelor vârstnice”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

„ Profesorii de sport și specialiștii în kinetoterapie implicați vor învăța tipuri de exerciții fizice ce pot fi efectuate în comunitățile de seniori din cadrul centrelor de zi și a centrelor rezidențiale pentru persoanele vârstnice” a declarat coordonatorul proiectului, conf.univ.dr. Viorel Ardelean.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.