Piața smartphone-urilor 5G va atinge un număr impresionant în 2020

Sursă imagine: phonearena.com

Tech

Scris de T.F.

O recentă informație de la o companie de cercetare din domeniu afirmă că piața smartphone-urilor 5G va atinge un număr impresionant în 2020. În acest moment rețelele 5G sunt încă destul de greu de accesat în multe piețe majore de smartphone-uri din întreaga lume. Chiar putem spune că sunt în mare parte smartphone-urile 5G sunt inutile din cauza câștigurilor de viteză modeste sau inexistenței acestor rețele în multe țări. Dar progresul în acest domeniu, mai ales în țările din Asia cum ar fi Coreea de Sud, China și Japonia se pare că va schimba radical situația.

Conform PhoneArena, se va ajunge la un număr remarcabil de de smartphone-uri pe piață până la sfârșitul acestui an. Este vorba de peste 250 de milioane de telefoane cu capacitate 5G, prognozate să fie livrate la nivel global în 2020, conform Digitimes Research. China este de așteptat să reprezinte 170 de milioane de smartphone-uri 5G, ceea ce reprezintă aproape 70% din totalul la nivel global.

Aceasta este o felie imensă pentru cea mai populată țară din lume, care garantează practic poziția globală a Huawei asupra acestui segment de piață foarte important. Momentan Samsung domină acest segment 5G în prima parte a anului 2020. Samsung tocmai a lansat noi telefoane 5G, seria Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip 5G.

Deși cel mai recent studiu al Digitimes Research nu specifică numele companiilor preconizate să beneficieze de această creștere rapidă a livrărilor de smartphone-uri 5G, Samsung, Apple și Huawei, dar și alți „furnizori de telefoane chineze” sunt în față. Între timp, Samsung ar putea avea probleme să se mențină la conducere pe piața smartphone-urilor în ansamblu, datorită slabei prezențe pe piața din China și succesului anticipat al gamei iPhone 12, ce va avea conectivitate 5G.

Au existat aproximativ 24 de milioane de smartphone-uri cu capacitate 5G livrate în ianuarie și martie 2020, ceea ce înseamnă că perioada aprilie – decembrie va reprezenta mai mult de 225 de milioane de livrări de unități, dacă această previziune va fi atinsă.

Este un progres cu adevărat uimitor, dacă luăm în considerare că a trecut puțin timp de la lansarea rețelelor 5G, cu debut în Coreea de Sud, și a primelor smartphone-uri capabile de conexiune 5G. În total, numărul de 250 de milioane menționat anterior este de așteptat să fie suficient pentru mai mult de 20% din livrările de smartphone-uri la nivel global.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.