Petrolul Ploiești – UTA Arad 1 – 0 și ghinioanele continuă

Sport

Scris de T.F.

Petrolul Ploiești și UTA Arad sunt două dintre cluburile din România care au o istorie bogată în fotbalul românesc. Petrolul Ploiești a fost fondat în anul 1924 și este unul dintre cei mai vechi cluburi de fotbal din România. Echipa a câștigat de patru ori titlul de campioană a României și de trei ori Cupa României.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 50 de ori în principala competiţie internă de fotbal din România. De 20 ori au câştigat ploieștenii, de 21 de ori s-au impus arădenii. Nouă jocuri s-au terminat la egalitate. Prima confruntare între cele formații, atunci cu alte nume, a avut loc pe 17 august 1952, Flacăra Ploieşti – Flamura Roşie Arad 2-4.

Pe Stadionul Ilie Oană au for prezenți în jur de 6.000 de spectatori care au făcut mult mai multă gălăgie decât a fost la meciul dintre FC Voluntari și Hermannstadt 1-1, unde am auzit la televizor spectatorii care jucau șeptic american. Ilie Oană, cel care a dat numele stadionului, s-a născut în Statele Unite, la Indiana Harbor! Părinții săi s-au refugiat acolo din cauza Primului Război Mondial. Când Ilie avea 4 ani, părinții s-au întors în România și s-au stabilit la Sibiu. Ca antrenor, Ilie Oană a activat la Petrolul Ploiești, a promovat cu „găzarii” în primul eșalon în 1953, a cucerit de două ori titlul, în 1958 și 1959 și Cupa României în 1963.

Au jucat formațiile:

Petrolul Ploiești: Vâlceanu – Papp, Meijers, Santos – Doua, Dumitriu, Purtic, Jair, Țicu – Irobiso, Grozav  / Rezerve: Leitner – Borța, Pashov, R. Grigore, M. Bratu, Tucaliuc, Rădescu, R. Moldoveanu, Budescu  / Antrenor: Florin Pârvu

UTA Arad: Kucher – Abeid, Erico, Benga, Roger – Pop, Batha, Anton, Ubbink – Otele, Postolachi / Rezerve: D. Balauru – Stahl, Dobrescu, Chindriș, Hoxhallari, Cascini, Barbosa, Pașcalău, Milosevic / Antrenor: Laszlo Balint

Meciul de pe Stadionul Ilie Oană din Ploiești a fost condusă de o brigadă de arbitri compusă din:

Observator arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare)

Observator LPF: Romulus Chihaia (București)

În primele 30 de minute am avut parte de un meci urât, cu puțin fotbal de calitate, cu multă încrâncenare și puține faze periculoase de poartă. Mai mult, arădenii au și primit două cartonașe galbene în primul sfert de oră. Prima ocazie pentru Petrolul o consemnăm în minutul 18, când Purtic trage peste poartă din poziție bună. UTA are două ocazii importante în minutele 38, prin Anton care trage foarte bine la colțul lung, după o pasă  lui Ubbink, dar pe lângă poartă.

În minutul 44 șutul lui Ubbink trece puțin pe lângă poarta lui Vâlceanu. UTA a fost mai insistentă în ultimele minute ale primei reprize și în minutul 45 un nou șut a lui Anton este blocat de… Colțescu. Cu o fază înainte, Irobiso scăpase spre poartă, dat Kucher iese la sacrificiu și rezolvă problema.

O primă repriză relativ slabă de ambele părți, cu puține șuturi spre poartă și faze puține de gol. Cele două echipe nu au făcut deloc o bună propagandă fotbalului. UTA a avut o posesie superioară, dar niciun șut pe spațiul porții. La ultima fază Erico s-a accidentat și nu știm dacă mai poate continua în repriza a doua. Nu a mai continuat, a intrat Chindriș.

UTA începe mult mai bine repriza secundă, atacă permanent și pune presiune pe ploieșteni, dar fără nimic concret pe tabele de marcaj. În minutul 58 Postolachi trage slab din poziție bună. În minutul 72 Barbosa ratează incredibil din fața porții. Peste trei minute Cascini se trezește cu mingea în față în careul ploieștean și ratează și el. În minutul 85 Barbosa trage, dar în Milosevic. În minutul 89 Cascini ratează iarăși, după o pasă a lui Milosevic.

Și, ca de obicei, ocaziile ratate se răzbună. În minutul 90 Doua prinde un șut puternic de la marginea careului de 16 metri și ține toate punctele la Ploiești. Petrolul – UTA 1 – 0! Păcat, Petrolul nu a fost cu nimic superioară arădenilor. Va fi un play-off infernal pentru UTA, obligată să câștige tot ca să se salveze de la retrogradare.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.