Pași importanți pentru învățământul dual la Arad

Educație

Scris de Arad Obiectiv

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a creat oportunitatea dezvoltării  Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual ARAD  prin proiectul Implicare în Nevoia de Inovare Tehnologică și Inițiative privind  Angajabilitatea Tinerilor Incluși în Viziunea  Educațională duală, I.N.I.T.I.A.T.I.V.E.d.,un proiect depus în cadrul  Programului – pilot pentru dezvoltarea consorțiilor regionale pentru învățământ dual, pe fonduri PNNR.

Consorțiul este format din UAV în parteneriat cu Universitatea Politehnică Timișoara, Primăria Municipiului Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad, Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” Arad, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad, Colegiul Economic Arad, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto “Henri Coandă” Arad, Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări “Caius Iacob” Arad și operatori economici din regiune.

„Vrem să construim în Arad un centru universitar puternic cu o ofertă educațională care să atragă tinerii din regiune și din întreaga țară. Acest proiect, prin construirea campusului universitar va consolida legătura între mediul educațional, economic și social și cu siguranță va contribui la dezvoltarea cadrului de formare profesională pentru tinerii din regiune” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.