Parteneriat de succes între UAV și compania Webasto Arad

Educație Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Un nou proiect al companiei Webasto Arad SRL în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad confirmă buna colaborare între mediul universitar și cel economic cu beneficii reale pentru studenții universității arădene de stat.

„Compania Webasto este unul dintre partenerii noștri de succes. De-a lungul anilor această colaborare a dat naștere multor proiecte de succes. Ceea ce ne bucură cel mai mult este faptul că principalii beneficiari ai acestei colaborări rămân studenții a căror inserție pe piața muncii s-a dovedit a fi foarte facilă. Și nu vorbim aici doar de șansa de a găsi rapid un loc de muncă, ci și de oportunitatea reală de a dezvolta o carieră în domeniul ales. Mulțumim companiei pentru deschidere și pentru dorința reală de a se implica în formarea tinerilor noștri studenți”, a precizat rectorul UAV, Ramona Lile.

Proiectul inițiat de Webasto are o țintă clară: studenții de la Inginerie. Compania  a început recrutarea studenților pentru noul Centru de Cercetare și Dezvoltare ce se va deschide anul acesta. „Intenționăm să angajăm studenții chiar de pe băncile facultății și să le oferim șansa de a începe o carieră profesională în una din cele mai puternice companii din zona de vest a țării” precizează Andreia Gyorgy – reprezentat Resurse Umane – Expert Proiecte de Dezvoltare.

Noii angajați vor beneficia de programe de dezvoltare și training-uri tehnice care le va asigura pregătirea specifică și șansa unei dezvoltări profesionale în cadrul acestei companii.

„Ne bucurăm că am reușit să formăm tineri studenți ai UAV, în cadrul proiectelor  derulate de-a lungul timpului, care astăzi ocupă poziții cheie în cadrul companiei. Este o bună colaborare pe care vrem să o dezvoltăm și în perioada următoare” a completat Laurențiu Lup – reprezentat Resurse Umane – Team Leader Recrutare.

Colaborarea dintre compania Webasto și Facultatea de Inginerie din cadrul UAV este un câștig, în primul rând, pentru studenți. Deschiderea și dorința de a oferi nu doar un loc de muncă ci și oportunitatea de a beneficia de formare profesională creează șanse reale pentru studenții UAV de a-și dezvolta o carieră în domeniul ingineriei. Acest parteneriat public – privat este unul din care ambele părți câștigă.

Webasto Arad este una dintre cele mai mari companii de automotive din județ și se află pe piața din Arad din 2008. Este principalul furnizor de trape auto și încălzitoare staționare din Europa și are planuri mari de dezvoltare pentru următorii ani.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.