Omul de afaceri Simion Apreutese, foarte aproape de a prelua frâiele „Bătrânei Doamne”. Ce schimbări ar urma să aibă în club, odată cu noul acționariat

Bătrâna Doamnă născută din iubire pentru fotbal

Sursă imagine: Facebook

Sport

Scris de Arad Obiectiv

Sunt zile bune deja de când omul de afaceri Simion Apreutese, patronul International Alexander Holding, negociază cu Alexandru Meszar pentru a prelua acționariatul clubului UTA.

Suporter al „Bătrânei Doamn”, Simion Apreutese a fost alături de club o bună perioadă de timp, sprijinind consistent echipa din punct de vedere financiar și nu numai. Pe finalul sezonului 2019-2020, când UTA se afla în liga secundă și trăgea tare pentru promovarea în primul eșalon, a luat naștere parteneriatul oficial dintre club și International Alexander Holding. După promovare, compania condusă de afaceristul din Arad a fost cel mai important sponsor privat din preajma echipei. Mai bine de un sezon, International Alexander Holding a fost alături de UTA, însă la începutul acestui an competițional, ceva s-a rupt în relația dintre reprezentanții clubului și sponsor. Nu este însă momentul oportun pentru a vorbi despre ceea ce s-a petrecut la momentul respectiv, cu atât mai puțin având în vedere contextul.

Ulterior, după ruperea parteneriatului, International Alexander Holding s-a îndreptat către un alt club de tradiție (cel puțin dacă ne luăm după deciziile unor instanțe judecătorești). Vorbim despre Steaua București. Acolo, International Alexander Holding a devenit sponsor secundar pentru echipa mare și principalul sponsor al Academiei Steaua. Și zvonurile spuneau, în urmă cu câteva luni, că IAH ar urma să devină sponsor principal și la echipa mare, din sezonul următor, momentan această poziție fiind ocupată de o casă de pariuri.

Totuși, se pare că lucrurile sunt pe cale să ia o turnură neașteptată… cel puțin pentru unii. Deși știm foarte bine că Simion Apreutese este un fan al echipei UTA și că își dorește de multă vreme să ajute acest club să devină ceea ce merită miile de suporteri, mărturisim că nu ne așteptam nici noi ca exact în acest moment Alexandru Meszar să fie dispus să renunțe la club. Și totuși, înțelegem că discuțiile dintre cei doi pioni importanți în această ecuație sunt extrem de avansate și că preluarea clubului ar fi doar o chestiune de „semnătură”. Să nu ne grăbim, totuși, ci să sperăm că „deal-ul” se va face. Nu că am avea ceva împotriva actualei conduceri, însă nu putem compara cele două persoane din punct de vedere al potenței financiare. Și suntem convinși că această combinație dintre un om de afaceri de succes și un suporter, respectiv o persoană extrem de determinată, pe care o reprezintă Simion Apreutese, va fi o rețetă numai bună pentru ce are UTA nevoie în acest moment.

Odată cu noul acționariat, dacă lucrurile se vor perfecta, ar urma să aibă loc schimbări majore, în absolut toate compartimentele clubului. În același timp, sunt vehiculate nume importante pe care Simion Apreutese și le-ar dori în club. De altfel, posibilul viitor acționar al „Bătrânei Doamne” se vrea a fi un patron oarecum atipic pentru fotbalul românesc. Anume, acesta și-ar dori ca implicarea sa directă în club să fie cât mai mică, în schimb și-ar dori să pună în funcții profesioniști care să se ocupe de destinele clubului. Practic, acesta ar fi de fapt un patron pe modelul cluburilor britanice. Iar dacă va fi așa, cu atât mai bine.

Printre numele vehiculate că ar fi dorite de posibilul viitor acționariat sunt nume importante din fotbalul românesc, foști fotbaliști cu nume și „plimbați” pe la cluburi importante din Europa (da, ați citit bine, din Europa). Deși, cunoaștem câteva dintre aceste nume, din motive bine întemeiate, momentan ne ferim să le facem publice, cel puțin până când clubul va fi preluat de patronul IAH, dacă se va întâmpla asta. Putem totuși pronunța numele lui Ilie Dumitrescu, care de altfel a și fost surprins astăzi în compania lui Simion Apreutese, pe stadionul din Sfântu Gheorghe, la partida dintre Sepsi OSK și UTA. De altfel, Ilie Dumitrescu a și vorbit despre acest aspect în urmă cu o săptămână, într-una din emisiunile celor de la Digi Sport, unde a precizat că își dorește să se întoarcă să lucreze într-un club, dar nu din postura de antrenor, ci într-o poziție mai degrabă din conducerea clubului. „Mister” nu a precizat atunci vreun club, iar lucrurile păreau la acel moment mai degrabă un soi de dorință a sa. După ce astăzi a fost însă alături de posibilul viitor acționar de la UTA la partida arădenilor de la Sfântu Gheorghe, lucrurile par că încep să se lege.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cele din urmă, dar, cel mai probabil, dacă „afacerea” se va face, acest lucru se va petrece în perioada imediat următoare.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.