O nouă zi, un nou val de migranți din Afganistan, Pakistan Siria, Irak, Turcia și Palestina, depistați la frontiera de Vest

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Douăzeci și unu de cetățeni din Afganistan, Pakistan, Siria, Irak, Turcia şi Palestina au fost depistaţi, în acest sfârşit de săptămână, de poliţiştii de frontieră de la S.P.F. Borș și P.T.F Nădlac II, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria.

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliţiei de Frontieră Nădlac II, judeţul Arad, au efectuat controlul amănunţit asupra a patru ansambluri rutiere, înmatriculate în România, Turcia şi Bulgaria, conduse de doi cetăţeni români, un cetăţean turc şi un bulgar.

Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile, profile de aluminiu şi grupaje pentru diferite societăţi din Germania şi Marea Britanie.

În urma efectuării controalelor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, şaisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Siria, Pakistan, Irak, Palestina şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 34 de ani.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Borș au depistat, pe timpul efectuării misiunilor specifice, la aproximativ 500 m față de linia de frontieră, patru cetățeni sirieni și un turc, cu vârste cuprinse între 14 și 43 de ani, care se deplasau pe jos, pe câmp, cu scopul de a trece ilegal frontiera de stat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.