vineri, 19 iulie, 2024

Noul Spital de Oncologie din Arad a fost inaugurat

Distribuie articolul

După o perioadă de aproape șase ani de renovări și o investiție de aproximativ 16 milioane de lei (valoarea lucrărilor și dotărilor), a fost inaugurat noul Spital de Oncologie din Arad. Aproximativ 16 milioane de lei din această sumă au provenit de la Programul Național de Dezvoltare Locală, iar trei milioane de lei din fondurile Consiliului Județean Arad. Noul spital are o suprafață de 3.500 m², o capacitate de 50 de paturi pentru spitalizare normală și trei paturi pentru spitalizare de o zi.

Spitalul de Oncologie din Arad este situat pe strada Vicențiu Babeș nr. 11- 13, în clădirea în care a funcționat în trecut Leagănul de Copii, iar urmă cu câțiva ani Serviciul de evidență a Populației și Serviciul Permise al Poliției Arad. Noul spital va deservi aproximativ 14.500 de pacienți oncologici din Arad, dar nu numai. Chiar dacă nu a fost înaintată o dată precisă când va fi dat efectiv în funcțiune, mai trebuie mobilate unele saloane și adus echipament medical, se pare că secția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean Arad se va muta în noua casă doar în anul următor, undeva după luna februarie. Spitalul de Oncologie din Arad va funcționa ca secție oncologică a Spitalului Județean Arad.

La inaugurare au participat vicepremierul României, Cătălin Predoiu, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, vicepreședinții CJA, Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc, prefectul județului Arad Toth Csaba, subprefectul județului Arad, Dorel Sinaci, viceprimarul Aradului Lazăr Faur și Florina Ionescu, managerul Spitalului Județean Arad. Au mai fost prezenți parlamentari arădeni, europarlamentari, oficialități locale, reprezentanți ai mediului academic din Arad, medici șefi de secții de la Spitalul Județean Arad, reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei.

„Inaugurarea unui spital este un eveniment plin de semnificație” a spus Cătălin Predoiu, vicepremierul României. “Aici vorbim despre o unitate medicală de nivel european, sub aspectul organizării și și dotării imobiliare, inclusiv din perspectiva viitoarelor dotări cu echipamente medicale. A oferi acest spital arădenilor și județelor limitrofe este un act de patriotism și europenism. Este foarte important cum o comunitate își tratează semenii aflați în suferință, aflați în luptă cu maladiile mari și mici, felul în care acordă atenție acestora nu doar prin vorbe, ci și prin fapte” a continuat Cătălin Predoiu.

„Inaugurăm astăzi unul dintre cele mai așteptate obiective medicale din Arad, secția de Oncologie Clinică a Spitalului Județean Arad”, a spus Florin Ionescu, managerul Spitalului Județean Arad. “Județul Arad are un mare număr de pacienți cu afecțiuni oncologice, din păcate suntem în primele locuri din țară. Dar, în scurt timp pacienții vor beneficia de condiții superioare de spitalizare atât în regim continuu, cât și în regim de o zi,” a continuat Florina Ionescu.

“Spitalul de Oncologie din Arad este un element important în infrastructura medicală a Aradului,” a spus Iustin Cionca, Președintele Consiliului Județean Arad. “Acolo unde alții nu au reușit nici să se apuce de lucru, noi reușim să terminăm investiție după investiție. Continuăm cu construirea de la zero a sediului Medicinei Legale și cu cel mai mare proiect arădean din sănătatea publică, complexul Matern-Pediatrie, unde grupăm toate secțiile de pediatrie sub același acoperiș. Urmează, și am încredere că vor câștiga finanțare, Spitalul de Psihiatrie din Arad, a continuat Iustin Cionca.“

 

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți