Nokia G21: un telefon ieftin cu o cameră de 50 MP și baterie de 5.050 mAh

Nokia G21 un telefon ieftin cu o cameră de 50 MP și baterie de 5.050 mAh

Sursă imagine: via gsmarena.com

Tech

Scris de T.F.O.

HMD Global, compania chineză care deține marca Nokia, a lansat un nou telefon ieftin. Este vorba despre Nokia G21, un urmaș al modelului Nokia G20 lansat în aprilie anul trecut. Nokia G21 vine cu un ecran cu rata de actualizare de 90Hz, o cameră principală de 50MP și o baterie mare de 5.050 mAh. Telefonul este lansat mai întâi în Europa și va fi pus în vânzare la un preț de pornire de 170 euro.

Deși nu este un upgrade uriaș, telefonul Nokia G21 are un design reîmprospătat și un cadru mai subțire, conform AndroidCentral. Nokia G21 este primul telefon din seria G de la HMD Global care este echipat cu un ecran cu rată de reîmprospătare ridicată. Ecranul său LCD HD+ de 6,5 inch (16,51 centimetri) are aceeași rată de reîmprospătare de 90 Hz ca unele dintre cele mai bune telefoane Android de buget. Ecranul are un mod de actualizare adaptiv care poate reduce rata de refresh la 60 Hz pentru o durată de viață mai lungă a bateriei.

Nokia G21 este alimentat de un cipset Unisoc T606 de 12 nm. Este același procesor aflat și pe smartphone-ul Samsung Galaxy A03 lansat în acest an. Acest procesor reprezintă o actualizare semnificativă față de procesorul MediaTek Helio G35 din interiorul modelului Nokia G20. Cip-setul are două nuclee Arm Cortex-A75 și șase nuclee A55. Procesorul este asociat cu 3 / 4GB de memorie RAM și 64 / 128GB de stocare.

Un alt punct cheie care va juca un rol important în vânzare la Nokia G21 este bateria sa mare de 5.050 mAh. HDM Global spune că bateria durează până la trei zile cu o singură încărcare. În timp ce capacitatea bateriei rămâne neschimbată, telefonul acceptă viteze de încărcare rapidă de 18W. Din păcate, cumpărătorii vor găsi în cutie doar un încărcător rapid de 10W.

În timp ce predecesorul său a venit cu un modul foto cu patru camere, noul telefon entry-level are trei camere la spate. Există acolo o nouă cameră principală de 50MP, alături de una macro de 2MP și una de adâncime de 2MP. Camera ultra-wide de 5MP de pe Nokia G20 nu o mai regăsim pe noul model, nu știm din ce motive. Frontal, pentru selfie și apeluri video, telefonul are o cameră de 8 megapixeli. Nokia G21 are un senzor de amprente montat lateral.

Cea mai mare dezamăgire este însă software-ul telefonului. Noul smartphone va fi livrat cu Android 11 din cutie, deși HMD Global spune că este „gata pentru Android 12”. Telefonului i se promit două upgrade majore ale sistemului de operare și trei ani de actualizări de securitate.

Nokia G21 va fi „în curând” disponibil în Europa pentru 170 de euro în opțiunile de culoare Nordic Blue și Dusk.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.