duminică, 16 iunie, 2024

Noi percheziții în cazul acțiunii „Jupiter” | VIDEO

Distribuie articolul

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Arad, cu sprijinul luptătorilor S.A.S, și al Serviciului Criminalistic, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, la sediul și punctul de lucru al unei societăți comerciale precum și la un cabinet de contabilitate.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016-2024, o societate comercială care are ca obiect de activitate extracția pietrișului și nisipiului respectiv extracția argilei și caolinului, ar fi exploatat agregate minerale, fără a deține autorizație de gospodărire a apelor, de pe două perimetre neautorizate, din județul Arad. Agregatele ar fi fost ulterior comercializate și nu ar fi fost evidențiate în actele contabile.

În cauză se efectuează cercetări, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau licență de concesiune și exploatarea sau întreținerea lucrărilor constituite pe ape ori în legătură cu apele și de extragere a agregatelor minerale, fără autorizația de gospodărire a apelor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale, care se impun.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți