vineri, 19 iulie, 2024

Noi medalii pentru secția de tenis de masă a CSM Arad: Yanis Clenciu argint, Maya Madar bronz.

Distribuie articolul

La sfârșitul acestei săptămâni au avut loc mai multe competiții de tenis de masă rezervate copiilor și juniorilor, la care au participat 10 sportivi legitimați la CSM Arad. Ca de obicei, clubul arădean a contabilizat medalii, de data aceasta prin doi dintre sportivii săi de cea mai mare perspectivă.

Yanis Clenciu a câștigat titlul „Paleta de Argint“, la Buzău, în cadrul unei competiții echivalentă cu un campionat național pentru sportivii under 10. Clenciu a trecut de Darius Popa (3-0), Albert Bokor (3-2), Alexandru Avram (3-2), Antrei Tătăruș (3-2) și Șerban Rădulescu (3-2), fiind învins în finală de reprezentantul gazdelor, Vladimir Filimon, cu 0-3. Puștiul Aradului a demonstrat pe parcursul competiției o mare tărie de caracter, revenind de trei ori de la scorul de 0-2, pentru ca în semifinală să salveze o minge de meci.

Yanis Clenciu are 10 ani, a început tenisul de masă la vârsta de 5 ani, primul său antrenor fiind maestrul emerit Arpad Kakas, cel care a descoperit-o și pe marea campioană Daniela Dodean. În prezent, Yanis este elev la Liceul German și este pregătit la CSM de antrenorii Cristian Dodean, Andreea Fistyulof și Patriciu Muntean. Acesta din urmă a comentat astfel prestația elevului său:

„Nu pot fi decât foarte mulțumit de acest rezultat extraordinar, o performanță rezultată din foarte multe ore de antrenament, sacrificii, muncă și multă dăruire. Mi-a plăcut atitudinea lui și cum a evoluat în concurs, cu toate că s-a jucat puțin cu inima mea în câteva rânduri, revenind spectaculos de la 0-2 la seturi. În semifinală a avut adversarul minge de meci la 2-1 la seturi și 10-9, am cerut timeout și de acolo a reușit să îl întoarcă și să câștige cu 3-2! În finală s-a simțit puțin și oboseala din meciul anterior, dar și presiunea, pentru că juca cu un adversar foarte bun, medaliat și ediția trecută. Este ultimul an al lui la această categorie, va trece deja la Under 11, unde a reușit să intre în primii 8 la Cupa României, iar la Naționalele din august ne dorim un rezultat cât mai bun. Ne punem mari speranțe în el pe viitor, pentru că este un copil talentat și muncitor.“

Pentru Yanis aceasta este prima medalie câștigată la un concurs național dar tânărul sportiv speră evident că ea va fi urmată de un șir cât mai lung de alte performanțe: „A fost o competiție grea dar frumoasă, am avut și emoții pentru că multă lume se aștepta să iau medalie și atunci a fost și puțină presiune. Am reușit să revin de câteva ori din situații foarte grele, pentru că m-am concentrat până la final pe ce aveam de făcut. Nivelul a fost foarte bun, din ce în ce mai greu pe cât ne apropiam de fazele finale, la fel ca la un turneu internațional. Sincer, mă așteptam și îmi doream mult medalia, este prima a mea la Naționale. Mulțumesc pentru sprijin familiei și antrenorilor, sper să încep bine și la categoria sub 11 ani, cu medalii!”

Tot în acest weekend, la Sala Romsilva FRTM din București a avut loc Top 16, competiție destinată celor mai bune cadete din țară. Maya Madar, care are un an foarte bun, încununat de numeroase succese, la cei doar 12 ani ai săi a reușit să câștige medalia de bronz la categoria U15, după următorul parcurs: 3-2 cu Balasz Boglarka, 3-0 cu Kariss Șerban, 2-3 cu Crina Buhaciuc (în grupă), 3-2 în sferturi cu Emma Decsei (revenire de la 1-2) și apoi înfrângere în semifinală, 0-3 la Kariss Șerban.

Maya Madar este dublu medaliată europeană și triplă campioană națională plus deținătoare a Cupei României, la categoria U13 și medaliată cu bronz la Naționalele de U15.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți