Noi grupuri de migranți din Siria, Irak, Algeria, Maroc, Palestina și Libia, depistate la frontieră

Sursă imagine: Poliția de Frontieră

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II- județul Bihor şi a Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac – judeţul Arad au depistat patru grupuri formate din douăzeci și doi de cetățeni din Siria, Irak Algeria, Maroc, Palestina și Libia care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria, fie ascunși într-un automarfar, fie pe jos.

În data de 27.03.2021, în jurul orei 00.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș  II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, bidoane din material plastic pe ruta  Turcia – Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, zece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria și Irak, cu vârste cuprinse între 19 și 27 de ani.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au derulat acțiuni specifice pentru prevenirea migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma cărora au depistat, în apropierea liniei de frontieră, două grupuri formate din nouă persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, cu intenția de a trece frontiera în Ungaria.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit, că cei în cauză sunt cinci cetățeni din Maroc, trei cetățeni din Algeria și unul din Libia, având vârste cuprinse între 17 și 37 de ani.

Un caz similar s-a înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră au depistat în terminalul destinat transportului de marfă, pe sensul de ieșire din țară, la aproximativ 100 m față de linia de frontieră cu Ungaria, trei bărbaţi care încercau să treacă frontiera în ţara vecină. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că doi dintre ei sunt cetăţeni din Maroc în vârstă de 22, respectiv 30 de ani, iar celălalt este un cetățean din Palestina  în vârstă de 22 de ani.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.