Ne așteaptă un sfârșit de săptămână canicular

Național Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Meteorologii anunță că ne așteaptă câteva zile de caniculă, cu temperaturi care, în unele zone ale țării, pot atinge chiar și până la 37 de grade.

Astfel, alerta emisă de Aministrația Națională de Meteorologie anunță caniculă în toată țara, dar în special în sudul și în estul teritoriului.

În regiunile sudice și estice, se vor înregistra temperaturi maxime de 34 – 37 de grade, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40 – 50 km/h. Asta, în cazul în care mergeți la mare în acest sfârșit de săptămână.

Îndeosebi vineri și sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.

În ceea ce privește Câmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă, indicele temperatură-umezeală va depășii pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.