Ne așteaptă o săptămână caniculară! Meteorologii au emis Cod Galben

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Reprezentanții Agenției Naționale de Meteorologie au emis, în urmă cu puțin timp, o avertizare de tip Cod Galben. Potrivit meteorologilor, ne așteaptă o săptămână caniculară, cu temperaturi de până la 39 de grade (la umbră). De asemenea, nopțile vor fi și ele destul de călduroase, temperatura minimă anunțată fiind de 20 de grade.

Astfel, în intervalul 27 – 31 iulie, adică de marți și până sâmbătă, mare parte din țară, printre care și județul Arad, va fi lovită de un val de căldură.

În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Luni, 26 iulie, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat în regiunile vestice.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.