Mircea Rednic a fost prezentat oficial

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Sport

Scris de T.F.

Azi la Stadionul Francisc Neuman a avut loc o conferință de presă a clubului UTA în care a fost anunțat noul antrenor în persoana lui Mircea Rednic. El va debuta pe banca arădenilor joi de la ora 19:00 la Cluj în meciul din semifinala Cupei României cu U. Cluj. Este cel mai titrat antrenor, dar și jucător care a antrenat vreodată echipa UTA. Bun venit Mircea Rednic!

La conferința de presă cu ocazia prezentării noului antrenor a participat și Alexandru Meszar, conducătorul clubului UTA. „E o decizie pe care mi-o asum. Dânsul a semnat pe un sezon și o lună de zile și eu sper ca acest contract să se deruleze doar în Liga 1.”

Știu ce înseamnă UTA pentru suporteri, pentru Arad, s-au făcut eforturi mari ca această echipă să facă performanță în Superligă. Am venit aici pentru că am crezut și cred în proiectul UTA.” A spus și Mircea Rednic la începutul conferinței de presă unde a fost uns noul antrenor al echipei UTA. „M-a interesat UTA pentru că au un stadion frumos, pe care celelalte echipe nu îl aveau, poate doar echipa pe care o întâlnim joi are condiții mai bune. Vreau să le dau jucătorilor plăcerea de a juca, mai mult entuziasm, pe care nu l-am văzut în ultima perioadă, să fie ca o echipă„, a mai punctat Rednic.

Întrebat dacă se va baza mai mult și va promova mai mulți tineri de la Academia UTA la echipa mare, Rednic a spus: „Mie îmi place să lucrez cu tinerii, am înțeles că aveți jucători talentați, eu pe Rareș Pop recunosc că nu l-am știut. Foarte mulți impresari, prieteni de-ai mei din străinătate m-au întrebat de el. Rareș are calități, a reușit să se impună, marchează și ajută echipa să adune puncte. Eu cu mare drag le dau tuturor o șansă să joace, mai depinde și de ei să mă forțeze să ajungă la prima echipă.”

Mircea Rednic a semnat cu UTA până la sfârșitul sezonului 2023 – 2024. El va fi ajutat de doi dintre colaboratorii care l-au mai ajutat când a antrenat în campionatul românesc. Rednic va fi ajutat de un nou staf, singurul rămas din echipa lui Laszlo Balint fiind antrenorul cu portarii Dan Țapoș. Alături de Rednic se vor afla Sorin Rădoi, ca antrenor secund și Silviu Dobre ca preparator fizic.

Mircea Rednic a mai antrenat, printre altele, pe Viitorul, Poli Iași, CFR Cluj, Petrolul, Rapid, Dinamo, FC Vaslui sau Universitatea Craiova. În străinătate a antrenat pe Mouscron, Standard Liege și Gent (Belgia), dar și în zona Golfului.

Noul antrenor al echipei arădene se pare că pune mare preț și pe Cupa României. „Pentru mine e un trofeu, indiferent în ce ligă eşti sau pe cel loc te afli în campionat. E un trofeu care rămâne în istoria clubului. Este o șansă pentru jucători şi avem o datorie față de suporteri” a spus Rednic referitor la jocul de joi din semifinala Cupei României.

Alexandru Meszar a confirmat că UTA a depus dosarul pentru licență UEFA și are informații că UTA va primi licența pentru a evolua în Europa. Apropo, finalei Cupei României, ediția 2022/2023 și a Finalei Cupei de Tineret se va juca pe Stadionul Municipal Sibiu în data de 24 mai 2023, potrivit FRF.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.