Incident ciudat, pe Centura Aradului. Încărcătura unui TIR s-a răsturnat peste migranții care circulau ilegal, ascunși în remorcă | FOTO

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Un incident puțin mai ciudat a avut loc în cursul acestei zile, pe Șoseaua de Centură a municipiului Arad, unde încărcătura transportată de un camion s-a răsturnat, după o frână bruscă a șoferului, peste câteva persoane ce stăteau ascunse în remorcă.

Mai exact, din surse neoficiale, aflăm că șoferul unui camion care circula pe Centura Aradului, aproape de intersecția cu strada Poetului, respectiv strada Câmpurilor (zona BAT), a fost nevoit să frâneze brusc, fiindcă – spun martorii – un autoturism i-ar fi tăiat calea. În acel moment, o parte din încărcătura pe care camionul o transporta, s-ar fi răsturnat în remorcă. Până aici, nimic dubios.

După doar câteva secunde, șoferul camionului ar fi tras o sperietură și mai mare decât cea pe care a tras-o atunci când i-a fost tăiată calea. Martorii spun că, dintr-o dată, șoferul a auzit cum cineva din remorcă ar bate zgomotos în cabina camionului și s-ar fi auzit țipete. Speriat, șoferul nici nu s-ar fi dat jos din camion, ci a sunat direct la 112, pentru a alerta poliția, fiindcă din remorca TIR-ului său se auzeau țipete de persoane, iar el nu știa să transporte așa ceva.

După câteva momente, un echipaj de poliție și-a făcut apariția la fața locului, moment în care aceștia ar fi descoperi că în remorcă, printre încărcătură, se aflau mai multe persoane. Totodată, s-ar părea că niște bucăți mari de metal, pe care camionul le transporta, s-ar fi răsturnat peste un bărbat ascuns în remorcă. Se pare că, printre încărcătură, s-ar fi ascuns mai mulți migranți afgani, fără ca șoferul să aibă habar de ei.

În câteva minute, la fața locului a ajuns și un echipaj de descarcerare din cadrul ISU Arad, respectiv un echipaj SMURD, fiindcă cel peste care s-au răsturnat bucățile de fier avea nevoie de îngrijiri medicale. Cum bucățile mari de fier erau destul de grele, iar încărcătura nu putea fi tăiată de echipajul de descarcerare, oamenii au rugat pe cineva din zonă să-i ajute cu un motostivuitor, pentru a putea scoate persoana rănită de sub fiare.

Tot din surse neoficiale, aflăm că, transfugii afgani care se aflau în remorca respectivului camion, ar fi solicitanți de azil. Aceștia au fost preluați de autorități, însă până la momentul la care noi redactăm aceste rânduri nu am reușit să aflăm exact ce s-a întâmplat cu ei mai departe, dar vom reveni cu alte detalii de îndată ce acestea ne vor fi disponibile.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.