Mare parte din județul Arad, sub Cod Galben de caniculă și disconfort termic

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

O bună parte din județul Arad se va afla în aceste zile sub avertizare de Cod Galben, avertizare care vizează fenomente meteo precum canicula și disconfortul termic.

Avertizarea Administrației Naționale de Meteorologie va fi valabilă pentru zilele de 29, 30 și 31 august, iar vizată este aproape toată țara, excepție făcând zonele montane.

Astfel, în intervalul menționat, în zonele de câmpie și de podiș, disconfortul termic va fi accentuat și local va fi caniculă.

Indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33 – 36 de grade și în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că va actualiza prezentul mesaj.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.