Livrările globale de PC-uri au crescut cu 15% în 2021 – Lenovo pe primul loc

Sursă imagine: Canalys

Tech

Scris de T.F.

Vânzările de PC-uri erau de așteptat să scadă în 2021 din cauza penuriei globale de cipuri, dar în loc să scadă anul trecut a cunoscut o creștere în ceea ce privește livrările de PC-uri la nivel global, ajungând la 341 de milioane de unități. Una din cauze este lucrul și școala la domiciliu, conform unui nou studiu de piață.

Conform celor mai recente date publicate de compania de cercetare de piață Canalys , livrările de PC-uri pentru anul 2021 au crescut cu 15% față de 2020 și cu 27% în comparație cu livrările din 2019. Chiar dacă cifrele din trimestrul patru 2021 au crescut cu doar 1% față de anul precedent, 2021 a fost cel mai bun an după 2012, conform Canalys, citată de GizmoChina.

Ishan Dutt, analist senior la compania din Singapore, spune în acest studiu: „Pentru ca piața să înregistreze o creștere de două cifre într-un 2020 impresionant, în ciuda norului constant al constrângerilor de aprovizionare, spune multe despre cât de puternică a fost cererea de PC-uri în ultimele 12 luni”.

Compania chineză Lenovo a devenit liderul pieței, captând o cotă de piață de 24,1%, în timp ce compania americană Hewlett-Packard (HP) urmează îndeaproape pe a doua poziție. HP are o cotă de piață de 21,7% în 2021. O altă companie americană, Dell, a ocupat locul trei cu o cotă de piață de 17,4%.

Locul patru a fost ocupat de gigantul American Apple, cu o cotă de piață de 8,5%. Trebuie să remarcăm aici creșterea spectaculoasă a companiei Apple în 2021. Compania din Cupertino a avut cea mai mare creștere de la an la an, cu 28,3%. Acer a fost pe locul al doilea, cu o creștere de 21,8%, dar se află pe locul cinci în ceea ce privește livrările, cu o cotă de 7,1%. Surprinde absența din top 5 a companiei Samsung care a lansat în 2021 mai multe laptopuri, amintim aici doar pe Samsung Galaxy Book Go și Galaxy Book Go 5G.

Experții din domeniu apreciază că piața educației ar putea fi saturată, iar deficitul de cipuri este de așteptat să continue în acest an, ceea ce ar putea afecta creșterea mare de anul trecut. Cu toate acestea, Canalys crede că 2022 va fi iarăși un an puternic pentru vânzările de PC-uri, chiar dacă nu la nivelul anului trecut.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.