Jandarmii și polițiștii au prins în flagrant doi bărbați care au tăiat ilegal 250 de arbori – FOTO/VIDEO

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Jandarmii și polițiștii arădeni au prins în flagrant doi bărbați care au tăiat ilegal 250 de arbori, în valoare de peste 114.000 de lei
Această acțiune comună, a Jandarmeriei, Poliției și Ocolului  Silvic Valea Mare, s-a desfășurat  joi 20 august și a avut ca scop prevenirea și combaterea delictelor silvice.
Doi bărbați, administratorul, respectiv angajatul unei societăți comerciale cu obiect de activitate exploatare forestieră, pe lângă partida dată în exploatare legal, au tăiat mai mulți arbori din diferite specii, pe care i-au comercializat sub formă de lemn de foc.
Verificările celor doi care au tăiat arbori ilegal, în zona împădurită din apropierea localității Valea Mare din județul Arad au fost finalizate.
La verificările efectuate în teren, pe o suprafață de aproximativ 16 ha de pădure, s-au descoperit 250 de cioate rezultate în urma tăierii ilegale a arborilor. Pentru a ascunde activitatea ilicită pe care cei doi o desfășurau, aceștia au însemnat cioatele cu o vopsea asemănătoare celei folosite de către specialiștii din cadrul ocolului Silvic Valea Mare.
După tăierea arborilor, aceștia erau transportați în depozitul societății comerciale cu ajutorul unui utilaj forestier și prelucrați în lemn de foc.
În urma măsurătorilor efectuate de către personalul silvic, a rezultat cantitatea de 171 de metri cubi arbori tăiați ilegal, creând un prejudiciu de peste 114.000 lei.
La fața locului, a fost descoperită doar o mică parte din cantitatea materialului lemnos recoltat ilegal, restul fiind comercializat.
Având în vedere faptul că ”tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național” și ”furtul de arbori” constituie infracțiuni, conform prevederilor Legii nr. 46/2008 Codul silvic, jandarmii au întocmit pe numele celor doi bărbați acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală.
În continuare polițiștii efectuează cercetări în acest caz, având în vedere faptul că activitatea ilegală s-a desfășurat în formă continuată.
Utilajul forestier folosit în activitatea ilicită și materialul lemnos descoperit în depozitul societății comerciale au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.