Modelele Apple iPhone 13 Pro vor avea ecrane de 120Hz fabricate de Samsung

Modelele Apple iPhone 13 Pro vor avea ecrane de 120Hz fabricate de Samsung

Sursă imagine: via universmartphone.com

Tech

Scris de T.F.

Următoarele modele iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max de la Apple vor avea ecrane OLED cu o rată de reîmprospătare de până la 120Hz, rezultând în acest fel un conținut și o derulare mai fluidă. Au mai fost astfel de informații în ultimul timp, dar acum sunt tot mai multe și din surse diferite. Zilele trecute site-ul tehnic sud-coreean The Elec a scris că Samsung va fi furnizorul exclusiv de afișaje de 120Hz pentru cele două modelele Apple iPhone 13 Pro.

Apple va lansa în toamnă noua serie iPhone 13, compusă din trei modele: Apple iPhone 12 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și Apple iPhone 13 Pro Max. iPhone-urile de nivel superior iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor utiliza ecrane OLED TFT de tip LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide). Tehnologia LTPO permite o rată de reîmprospătare dinamică mult mai mare. Astfel de ecrane sunt pe Samsung Galaxy Note 20 Ultra și Samsung Galaxy S21 Ultra, printre alte modele Samsung. Aceste panouri vor fi furnizate exclusiv de Samsung Display.

Conform Universmartphone, modelele iPhone 13 Pro vor suporta în cele din urmă o rată de reîmprospătare de 120Hz. Au fost foarte multe informații până acum despre acest lucru, inclusiv de la analistul Apple Ming-Chi Kuo, analistul DSSC Ross Young, leakerul Jon Prosser și Max Weinbach, printre alții.

Suportul la 120Hz va fi posibil prin adoptarea de către Apple a tehnologiei de afișare LTPO de mică putere, potrivit informațiilor. Tehnologia LTPO ar avea ca rezultat un backplane mai eficient din punct de vedere al energiei, care este responsabil pentru activarea și oprirea pixelilor individuali pe afișaj, permițând o rată de reîmprospătare de 120Hz fără un impact semnificativ asupra duratei de viață a bateriei.

Similar cu modelele recente Apple Watch, LTPO ar putea, de asemenea, să permită modelelor Apple iPhone 13 să aibă un afișaj permanent – Always on Display – cu ceasul vizibil pe ecran.

Modelele iPad Pro au acceptat o rată de reîmprospătare de până la 120Hz din 2017, ca parte a unei funcții numite ProMotion. Această caracteristică ajustează automat rata de reîmprospătare în funcție de conținutul afișat pe ecran. O mare varietate de smartphone-uri Android au acum afișaje de 120Hz, astfel încât suportul pentru rata de reîmprospătare mai mare pe telefoanele iPhone este mai mult decât o normalitate.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.