Intel a lansat RealSense ID – un sistem AI de recunoaștere facială

Intel a lansat RealSense ID – un sistem AI de recunoastere faciala

Sursă imagine: via androidcommunity.com

Tech

Scris de T.F.

Întrucât metodele tradiționale de autentificare lasă utilizatorii vulnerabili la furtul de identitate și încălcări ale securității, companiile și persoanele fizice apelează la tehnologia de autentificare facială pentru a se asigura că sunt îndeplinite cele mai înalte niveluri de securitate și confidențialitate. În acest sens, Intel a introdus RealSense ID, o soluție pe dispozitiv care combină senzori de adâncime și inteligență artificială pentru o recunoaștere facială sigură, asemănătoare cu Face-ID a Apple.

Conceput special pentru protecția utilizatorilor, ID-ul RealSense va aduce, potrivit Intel, recunoașterea facială sistemelor de la punctul de vânzare, bancomatelor, blocărilor inteligente și multe altele. Step-up-ul este simplu: un senzor activ de adâncime combinat cu o rețea neuronală specializată și un sistem dedicat pe cip oferă recunoaștere facială sigură și precisă.

Cu dispozitivul Intel RealSense ID, toate imaginile faciale sunt procesate local și datele utilizatorului sunt criptate, ceea ce face autentificarea cu adevărat fezabilă și utilizabilă pe dispozitivele inteligente, potrivit AndroidComunity. Sistemul bazat pe module poate detecta și distinge instantaneu fața unei persoane și este proiectat în mod intenționat pentru a se adapta la caracteristicile fizice ale utilizatorului.

Tehnologiile de recunoaștere facială sunt tot mai des folosite și pe omniprezentele smartphone-uri. Dacă Apple are FaceID, compania Huawei are și ea propriul software de recunoaștere facială. Samsung are mai multe smartphone-uri care folosesc recunoașterea facială pe lângă senzorul de amprente.

Cu tot felul de tehnologii de autentificare biometrică, inclusiv aceasta, securitatea și confidențialitatea rămân două aspecte care preocupă. Intel susține că le acoperă în ID-ul RealSense. Compania asigură că sistemul său se poate adapta la schimbarea caracteristicilor fizice ale utilizatorului în timp; precum schimbarea părului facial și purtarea ochelarilor.

Intel RealSense ID funcționează în diferite condiții de iluminare pentru a asigura ușurința utilizării persoanelor cu o gamă largă de înălțimi și tenuri. În plus, pentru securitate și confidențialitate, ID-ul RealSense este încorporat cu tehnologie anti-spoofing pentru a împiedica încercările de a înșela sistemul cu videoclipuri, imagini și măști.

Potrivit Intel, posibilitatea ca cineva să păcălească ID-ul său RealSense este „una la milion”. Acest lucru face ca acest sistem de recunoaștere facială să fie util în încuietori inteligente, sisteme PoS, bancomate, aeroporturi, hoteluri și altele. Nu există informații dacă Intel va folosi această recunoaștere facială în stil Face ID în dispozitivele sale, dar credem că există această posibilitate.

Vor exista două versiuni inițial. Un periferic RealSense ID este practic o mică cutie care măsoară 50 x 18 x 4,6 mm și are un port USB-C pentru alimentare și date. Intel RealSense ID este disponibil pentru precomandă la un preț de 99 USD, iar modulul RealSense ID este disponibil într-un pachet de 10 bucăți la 750$. Intel intenționează să înceapă livrarea ambelor în martie.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.