Încărcat complet în câteva minute: Xiaomi arată încărcarea fără fir cu 80W

Xiaomi arata incarcarea fara fir cu 80W

Sursă imagine: Xiaomi

Tech

Scris de T.F.

Producătorul chinez Xiaomi a făcut o nouă descoperire în domeniul încărcării fără fir. Smartphone-urile Android ar trebui să poată fi încărcate fără fir cu până la 80 de wați în câteva minute. Până acum lipsesc doar dispozitivele care trebuie încărcate, sunt foarte puține care suportă această încărcare.

Xiaomi este cunoscut pentru tehnologiile sale deseori de stabilire a tendințelor în domeniul alimentării cu energie a smartphone-urilor Android. Modele precum Xiaomi Mi 10 Ultra se bazează deja pe metode de încărcare rapidă cu 120 de wați (prin cablu) și 50 de wați (fără fir). Într-o postare publicată recent pe blogul său, compania a anunțat că va fi posibilă încărcarea fără fir a telefoanelor mobile cu până la 80 de wați în viitor și că această tehnologie se află în lucru la Xiaomi. Cu toate acestea, rămâne de văzut când va apărea pe primele smartphone-uri.

Potrivit WinFuture, Xiaomi oferă un exemplu de calcul corespunzător. Potrivit producătorului, un smartphone cu o baterie de 4.000 mAh se încarcă de la zero la 10% într-un minut, până la 50% în doar opt minute și la 100% în 19 minute. Tehnologia de încărcare fără fir introdusă de Xiaomi anul trecut, cu maximum 30W, a necesitat 69 de minute pentru același proces.

Numai în acest an, saltul a fost făcut mai întâi la 40W, apoi la 50 de wați și acum la 80 de wați. Rămâne de văzut cât de mult va afecta încărcarea rapidă pe termen lung longevitatea bateriei. Vă reamintim că Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, are pe Samsung Galaxy S20 Ultra o încărcare rapidă de 45W și o încărcare wireless de 15W.

Xiaomi Mi 10 Ultra rămâne modelul emblematic pentru producătorul chinez. Smartphone-ul de 6,67 inch cu ecran OLED de 120Hz acceptă încărcarea rapidă prin cablu cu până la 120 de wați cu bateria sa de 4.500 mAh, în timp ce bateria poate fi încărcată fără fir (Qi) cu până la 50 de wați. În plus, are procesorul Qualcomm Snapdragon 865, cu până la 16GB de memorie RAM și maximum 512GB de memorie internă. Cu toate acestea, camera principală are doar 48 de megapixeli. Încă nu este clar dacă și când Xiaomi Mi 10 Ultra va ajunge în Europa.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.