vineri, 19 iulie, 2024

Noua tehnologie de încărcare wireless Xiaomi încarcă telefoanele de la câțiva metri

Distribuie articolul

Încărcarea fără fir pe telefoane a început în cele din urmă să crească în ritm tot mai mare în ultimii ani, dar toate soluțiile sunt încă prin atingere într-un fel sau altul. În scopul de a rezolva acest lucru, Xiaomi a dezvăluit noua tehnologie Mi Air Charge care vă poate încărca de la distanță dispozitivele fără cabluri sau suport de încărcare.

Potrivit TechRadar, noua tehnologie de încărcare de la distanță a companiei Xiaomi folosește două modalități esențiale pentru a vă putea încărca telefonul de oriunde din aceeași cameră cu baza sa de încărcare. Tehnologia de încărcare wireless dezvoltată de Xiaomi are antene de interferență cu cinci faze încorporate pentru a localiza cu precizie un smartphone. Apoi, 144 de antene transmit unde milimetrice concentrate direct la telefon pentru a încărca dispozitivul.

În timp ce Xiaomi a dezvăluit oficial Mi Air Charge, în prezent nu există detalii despre când va fi disponibil sau ce dispozitive vor fi compatibile cu noua tehnologie. Probabil că va trebui să aveți un smartphone specific pentru a lucra cu această tehnologie atunci când este în vânzare. Sunt smartphone-uri noi care vin cu o încărcare wireless de 15W cum ar fi Samsung Galaxy S21 Ultra sau Apple iPhone 12 Pro Max, dar nu de la distanță.

Telefonul va trebui să fie echipat cu un sistem similar, dar miniaturizat, care constă dintr-o antenă de semnalizare pentru difuzarea informațiilor de poziționare cu un consum redus de energie și o serie de 14 antene de recepție. Aceasta va converti apoi semnalul mmWave emis de încărcător în energie electrică printr-o tehnologie numită circuit redresor.

În forma sa actuală, tehnologia Mi Air Charge este capabilă să încarce de la distanță cu o putere de 5W, distanță despre care Xiaomi spune că este „de câțiva metri”. În mod interesant, compania susține că viteza de încărcare nu va fi afectată de obstacolele fizice dintre încărcător și smartphone sau de numărul de dispozitive încărcate simultan.

În practică, acest lucru înseamnă că veți putea să vă încărcați dispozitivele – telefoane, difuzoare, articole portabile și alte dispozitive inteligente de acasă – fără a fi nevoie să faceți altceva decât să vă aflați în aceeași cameră.

Și Motorola a prezentat o funcționalitate similară cu propria sa tehnologie. Se știe puțin despre modul în care funcționează această tehnologie, dar Motorola spune că această tehnologie poate încărca până la șapte telefoane simultan. Se pare că această tehnologie este mai departe de lansare decât Mi Air Charge de la Xiaomi, dar există puține detalii despre momentul în care oricare dintre cele două vor vedea lumina zilei.

În afară de întrebările evidente legate de preț și disponibilitatea acestor tehnologii viitoare, ambele ridică și câteva întrebări.

Componentele de alimentare fără fir vor ocupa mult spațiu în cadrul produselor? Care vor fi repercusiunile pe termen lung asupra stării de sănătate a bateriei? Va atinge vreodată viteza de încărcare pentru a se potrivi cu soluțiile cu fir? Există pericole pentru sănătate dacă avem unde de energie concentrate care ne înconjoară pe toți? Va fi interoperabil cu dispozitive de la alți producători?

Doar timpul va spune cât de ușor de utilizat este această abordare. Poate că vom afla mai multe despre Xiaomi Mi Air Charge la următoarea lansare globală a seriei Xiaomi Mi 11.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți