Tehnologie de încărcare rapidă „low-cost”, încarcă de la 0 la 100% în 5 minute

Tehnologie de incarcare rapida

Sursă imagine: via gizmochina.com

Tech

Scris de T.F.O.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Cambridge ar putea veni în curând cu un sistem de încărcare a bateriei care poate încărca complet bateriile epuizate ale smartphone-urilor în 5 minute, potrivit unei informații publicate de ziarul britanic The Independent. Echipa de cercetare este condusă de Dr. Ashray Rao de la Laboratorul Cavendish din Cambridge.

Conform GizmoChina, echipa de la Universitatea din Cambridge a examinat mai mult timp comportamentul de încărcare și descărcare a bateriilor litiu-ion. În urma acestui studiu a dezvoltat un mecanism pentru a controla viteza de încărcare care a dus la încărcarea super-rapidă a bateriilor.

Recent, Xiaomi a dat detalii despre un sistem de încărcare rapidă numit HyperCharge de 200W, capabil să realizeze o încărcare completă pentru Xiaomi Mi 11 în 8 minute. Dezavantajul sistemului Xiaomi este că nu se aplică altor dispozitive în afară de acest model de telefon Mi 11. Mai multe smartphone-uri emblematice de pe piață, cum ar fi seria Apple iPhone 12 (încărcare rapidă de 20W), seria Samsung Galaxy S20 cu încărcare rapidă de 45W, seria Galaxy Note 20 sau seria Galaxy S21 cu încărcare rapidă de 25W, nu se compară ca viteze de încărcare cu noua tehnologie de la Cambridge. Aceste smartphone-uri pot doar visa la o astfel de încărcare rapidă în 5 minute.

Se pare că tehnologia revoluționară de încărcare de la Cambridge ar putea extinde ciclurile de încărcare a bateriei evitând în același timp supraîncălzirea. Oportunitățile pentru această descoperire sunt remarcabile. Oferă o schimbare imensă a vitezei de încărcare pentru a ține pasul cu funcționarea interioară a bateriei litiu-ion. Nu se știe când se va face trecerea de la cercetarea de laborator la piață. Dar având în vedere dezvoltarea tehnologiilor mobile și piața în creștere a smartphone-urilor, probabil în scurt timp vom beneficia de această nouă tehnologie de încărcare rapidă.

Căutarea soluției finale de încărcare este încă în curs. O serie de abordări diferite au fost discutate, inclusiv o tehnică care va folosi energia sonoră pentru a încărca telefoane și alte dispozitive. Cu toate acestea, aceste tehnologii emergente sunt serios limitate, deoarece încă nu au realizat progresul necesar pentru tranzitarea acestor tehnologii către produse tangibile.

Trebuie remarcat faptul că s-au făcut progrese uriașe în evoluția bateriilor și a sistemelor de încărcare însoțitoare ale acestora. Acum este posibil să avem o încărcare super-rapidă, atât cu fir, cât și fără fir. Sperăm ca în cel mai scurt timp să putem încărca o baterie de 5.000mAh, cum este pe Samsung Galaxy S21 Ultra, de la 0 la 100% în cinci minute.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.