Huawei și ZTE tot mai excluse din infrastructurile de rețea din SUA

Huawei și ZTE tot mai excluse din infrastructurile de rețea din SUA

Sursă imagine: via hdblog.it

Tech

Scris de T.F.

Senatul Statelor Unite a aprobat zile trecute măsuri și mai stricte pentru Huawei, ZTE și toți ceilalți producători de echipamente de rețea din China. Hotărârea se numește Secure Equipment Act și prevede că firmele considerate o amenințare la adresa securității naționale nu pot primi licențe pentru echipamente noi din SUA.

Pentru ca măsura să intre în vigoare, este nevoie doar de aprobarea președintelui Joe Biden. Conform HDBlog, nu există niciun motiv ca președintele Biden să nu semneze textul actual, deoarece acesta a fost adoptat practic în unanimitate atât de senatorii republicani cât și de democrați. În ansamblu, cinci companii au fost identificate până acum ca un risc de securitate națională, toate chineze: Huawei, ZTE, Hytera Communications Corp, Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. și Zhejiang Dahua Technology Co.

Măsura era în aer de câteva luni, iar rezoluția autorităților americane a fost de așa natură încât legea s-ar putea dovedi chiar de prisos. De altfel, încă din iunie, Federal Communications Commission (FCC), comisia federală care reglementează comunicațiile, a aprobat în unanimitate blocarea avizelor pentru instalarea de echipamente în rețelele de telecomunicații ale celor cinci companii menționate mai sus. De parcă nu ar fi de ajuns, FCC și-a rezervat dreptul de a revoca autorizațiile deja acordate până la acel moment. Pentru a vă face o idee despre amploarea prevederii, merită luat în considerare că doar pentru Huawei, din 2018 până astăzi, au fost aprobate 3.000 de solicitări. În situație similară este și ZTE, pentru a numi doar companiile și producătoare de smartphone-uri. Pe de altă parte Samsung, un rival al companiei americane Apple, se bucură de mare trecere peste ocean, rețelele 5G Samsung sunt active în SUA, iar telefoanele Samsung se vând foarte bine.

După cum vă puteți imagina, atât purtătorul de cuvânt ai guvernului chinez, cât și cei ai companiilor direct implicate au fost foarte critici. Huawei, în special, cea mai lovită dintre companii, a numit decizia FCC „prost informată și inutil de dură”. În același timp, un purtător de cuvânt al ministrului de externe de la Beijing a spus că „SUA continuă să abuzeze de securitatea națională și de puterea guvernului fără dovezi pentru a suprima companiile chineze”.

Dintre companiile citate mai sus, Huawei este singura aflată în prezent sub o interdicție care o împiedică să facă afaceri cu SUA sau cu alte companii ale căror produse se bazează pe tehnologii americane. Se află în această situație de aproape doi ani și jumătate, ceea ce a împiedicat-o efectiv să continue să concureze la niveluri înalte în ​​business-urile sale de bază, și anume cel al echipamentelor de rețea și cel al smartphone-urilor.

După cum era de așteptat, președintele american Joe Biden a semnat proiectul de lege, care a devenit apoi o lege cu drepturi depline.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.