Samsung a lansat Galaxy SmartTag+ cu tehnologie Ultra WideBand

Samsung a lansat Galaxy SmartTag+ cu tehnologie Ultra WideBand

Sursă imagine: Samsung

Tech

Scris de T.F.

Samsung a lansat la vânzare din 16 aprilie micul tracker bazat pe Bluetooth, brelocul Samsung Galaxy SmartTag+. Samsung a confirmat acest lucru și a arătat o previzualizare a micului dispozitiv care utilizează tehnologia Augmented Reality (AR) pentru a găsi obiecte.

Au fost deja multe informații în avans despre noul tracker din seria Galaxy, acum există și știm că este mai performant decât Samsung Galaxy SmartTag, lansat cu seria Samsung Galaxy S21. Samsung promovează noul Galaxy SmartTag+ ca o modalitate inteligentă de a găsi obiecte pierdute.

Noul Samsung Galaxy SmartTag+ funcționează atât cu tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE), cât și cu tehnologia Ultra WideBand (UWB), astfel încât serviciul de căutare a etichetei să poată localiza locația cu o precizie mai mare. Modelul simplu Galaxy SmartTag s-a limitat la afișarea în aplicație a locului unde ar putea fi găsit, folosind doar Bluetooth pentru a găsi obiecte pierdute. Noul breloc Samsung, de forma unui pătrat rotunjit la colțuri, se poate atașa la un rucsac, geantă sau un animal de companie, printre altele, pentru a fi mai ușor găsite.

Noul model Galaxy SmartTag+ oferă acum și o navigație controlată de AR Finder către obiectul pierdut și o localizare mai precisă de către UWB. Pentru a face acest lucru, deschideți aplicația și camera și utilizați realitatea augmentată pentru a vă ghida exact către obiect.

Această soluție acceptată de AR (Augmented reality – Realitate augmentată) funcționează numai împreună cu un smartphone compatibil UWB. Amintim aici printre altele pe Galaxy S21+, Samsung Galaxy S21 Ultra sau Note 20 Ultra. „UWB este un adevărat schimbător de joc care face posibilă captarea poziției unui obiect cu o precizie mult mai mare”, spune KJ Kim, manager la Samsung Electronics. „De aceea extindem UWB în ecosistemul Galaxy și găsim noi modalități de a folosi această tehnologie pentru a face viața de zi cu zi a oamenilor mai ușoară și mai convenabilă”.

Datorită tehnologiei UWB care consumă mai multă energie, Galaxy GalaxyTag+ are o durată de viață mai scurtă a bateriei, evaluată la 5 luni comparativ cu 300 de zile pe GalaxyTag standard. Din fericire, noul breloc Samsung folosește o baterie standard CR2032 care poate fi ușor înlocuită. Dispozitivul are o greutate de 13 grame și dimensiunile 3,91 x 3,91 x 0,99 cm.

Samsung Galaxy SmartTag+ funcționează prin intermediul „SmartThings Find Service”, care este disponibil prin intermediul aplicației SmartThings. Galaxy SmartTag+ este disponibil din 16 aprilie. Potrivit Samsung, disponibilitatea se va extinde treptat la diferite piețe – nu a fost comunicat când va fi disponibil în România. Prețul este în jur de 40 euro.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.