Gala Elitelor Arădene 2023 – oameni care fac cinste Aradului

Sursă imagine: © AradObiectiv.ro

Educație

Scris de T.F.

Gala Elitelor Arădene 2023 a fost ieri la a doua ediție. Evenimentul și-a propus să pună în valoare personalitățile locale, arădenii care au obținut rezultate deosebite în domeniile în care activează și au susținut cele mai importante medii de dezvoltare ale societății noastre. Gala Elitelor Arădene 2023 a avut loc la Palatul Cultural Arad ieri 18 martie de la ora 19.

Gala Elitelor Arădene 2023 s-a bucurat de susținerea financiară a celor mai importante companii ccare își desfășoară activitatea în județul Arad. Este o recunoaștere a valorilor locale, a activităților pe care le desfășoară în fiecare zi precum și o aducere în fața publicului larg a celor ce ne fac să fim mândri că suntem arădeni.

Gala Elitelor Arădene este organizată la iniţiativa asociaţiilor – Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020 și Casa cu Lacăt. Organizatorii evenimentului au fost Consiliul pentru Elitele Arădene, Universitatea ,,Aurel Vlaicu” din Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” în parteneriat cu Marea Lojă Națională din România.

Organizatorii au acordat șapte premii unor personalități din comunitatea locală, care au performat în domeniile lor și care merită din plin să fie sărbătorite. În cadrul Galei Elitei Arădene s-au acordat 6 premii, fiecare în valoare de 5.000 de lei. Acestea sunt:

Comisiile pentru stabilirea elitelor din fiecare categorie au fost alcătuite în marea majoritate din profesori și lectori universitari de la Universitatea de Vest Vasile Goldiș și de la Universitatea Aurel Vlaicu, dar și din alte cadre universitare.

Iată mai jos lista celor premiați la Gala Elitelor Arădene:

Premiul Caius Iacob a fost primit de Dănuț Sobol, inginer și absolvent al Facultății de Inginerie UAV. Ștefan Walter Hell a fost laureatul de anul trecut.

Premiul Dimitrie Cameniță a fost primit de Monica Fufezan, inginer textilist, care conduce de peste 40 de ani compania Moda SA. Prof. univ. dr. Gheorghe Constantin Păcurariu a fost laureatul de anul trecut la această categorie.

Premiul Sever Frențiu a fost atribuit lui Ovidiu Pecican, istoric și jurnalist din Arad. Prof.univ.dr. Marius Grec a fost laureatul de anul trecut.

Premiul Aurel Ardelean la primit de prof. univ. dr. Ștefan N. Constantinescu, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davilla din București. Prof. univ. dr. Anca Hermenean a primit acest premiu la Gala Elitelor Arădene 2022.

Premiul Ștefan Augustin Doinaș a fost obținut de Josef Wolf, născut la Arad, cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie şi Studii Regionale din Tübingen. Radu Homescu a fost premiantul de anul trecut.

Premiul Francisc Von Neuman a fost acordat lui Mirco Maschio, urmașul fondatorului grupului Maschio Gaspardo, care deține și fabrica de utilaje agricole din Chișineu Criș. Flavius Domide a fost laureatul de anul trecut.

Premiul Special GEA – pentru elitele viitorului a fost acordat echipei de robotică „Infinity Bolt” de la Colegiul Național de Informatică Arad.

Chiar dacă Ovidiu Pecican a declarat că: „Adevărul e că n-am făcut nimic pentru Arad, Aradul a făcut totul pentru mine”, toți cei de mai sus au contribuit enorm la recunoașterea internă și internațională a Aradului.


Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.