Francofonia, sărbătorită la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Dacă e luna martie, e francofonie! Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, ca în fiecare an, sărbătorește în luna martie zilele internaționale ale francofoniei.

Și cea mai bună modalitate de promovare este aceea de a prezenta produsele culturale și științifice pe care francofonia le-a oferit lumii întregi.

Vor avea loc o serie de acțiuni dedicate culturii, limbii și civilizației franceze care se vor derula pe parcursul întregii luni pentru a celebra spiritul francofon. Dezbateri cu tematică științifică, literatură și poezie, filosofie, creionarea unor portrete de femei celebre în spațiul francofon, toate acestea vor avea loc în cadrul facultăților UAV, al institutelor de cercetare, în sistem online sau cu participarea fizică a  studenților și a cadrelor didactice.

„Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a aderat în 2017 la Agenția Universităților Francofone, AUF, o afiliere care ne onorează și ne determină să  susținem cultura, limba și civilizația franceză. Luna martie, va fi luna în care spiritul francez va inspira comunitatea academică a UAV”, a declarat rectorul UAV, prof. univ. dr. Ramona Lile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.