„Fenomenul morții în era biotehnologiilor”

Educație Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Un simpozion internațional și interdisciplinar organizat de Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

Specialiști în domeniul teologie și al medicinei s-au întâlnit, în sistem online, și au dezbătut o temă pe cât de actuală, pe atât de provocatoare „Fenomenul morții în era biotehnologiei”. Abordarea interdisciplinară, crearea unei punți între dezbaterea teologică a  fenomenului și cea medicală a stârnit un real interes din partea comunității științifice.

Evenimentul s-a bucurat de participarea cercetătorilor, profesorilor, medicilor din  Basel-Stadt (Elveția), Dortmund (Germania), Praga (Cehia), Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara, Sibiu și Arad și a fost organizat în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului și cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

La deschiderea simpozionului a luat parte și Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului care a salutat și binecuvântat participanții, subliniind importanța unei asemenea dezbateri interdisciplinare.

„Ne bucurăm să putem susține acest eveniment organizat de Facultatea de Teologie Ilarion V. Felea, un eveniment care a atras atenția comunității științifice naționale și internaționale. Dialogul interdisciplinar conferă  un plus de valoare și demonstrează, încă o dată că, Facultatea de Teologie din cadrul universității noastre, clădește punți de comunicare către alte științe, este un partener de dialog pentru o abordare inovativă a unor teme de interes pentru lumea științifică și teologică deopotrivă”, a punctat Ramona Lile, rectorul UAV

Decanul Facultății de Teologie din Arad, pr. prof. dr. Cristinel Ioja a subliniat necesitatea dezbaterii unei asemenea teme „Fenomenul morții devine o realitate care cuprinde întreaga manifestare umană, de aceea, realitatea cotidiană ne provoacă la o reflectare mai profundă nu doar a fenomenului morții, ci și a antropologiei, în toate aspectele ei. Se dorește o permanentizare a dialogului dintre medicină și teologie” .

Simpozionul s-a derulat pe durata întregii zile, participanții susținând lucrări în plen și pe secțiuni.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.