Facultatea de Științe Juridice a UVVG Arad

Educație

Scris de Arad Obiectiv

„Ius est ars boni et aequi” –  dreptul este arta binelui și a echității

Ce pot avea în comun magistrații, atașații diplomatici, lichidatorii și executorii bancari, spre exemplu? Facultatea de drept.

Științele juridice deschid calea spre mai mult de 100 de profesii, conform COR, (https://www.uvvg.ro/facultatea-de-stiinte-juridice/drept/), printre care cele amintite mai sus.

Dreptul, cum este cunoscut din cele mai vechi timpuri, formează profesioniști în aproape toate domeniile, structurează gândirea și te ajută să știi unde, dar mai ales ce să cauți ca să obții rezultatul scontat.

Nu toți absolvenții devin avocați sau notari, dar conform clasificării ocupațiilor din România, mai mult de 100 de funcții din mediul privat și de stat pot fi ocupate având la bază studiul științelor juridice.

U.V.V.G. Arad propune absolvenților de liceu, cu diplomă de bacalaureat, studiile de licență cu durata de 4 ani, iar absolvenților de drept, master, în domeniul penal – Instituții de Drept Penal și Procesual Penal și civil – Instituții de Drept Civil și Procesual Civil.

Profesorii facultății sunt practicieni ai dreptului, care vor împărtăși studenților atât aspectele teoretice cât și practica judiciară.

Înscrierile se pot face până în data de 29 iulie, pe adresa admitere.uvvg.ro , sau la sediile din Arad (Rectorat) și la filiale.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.