Erico da Silva, noul stâlp al apărării lui Gyuszi Balint. Brazilianul cu experiență de Europa League a semnat cu UTA

Sursă imagine: captură foto - TV Arad

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Proaspăt promovată în Liga 1, UTA face transferuri pe bandă rulantă și se întărește pentru a face o figură frumoasă pe prima scenă fotbalistică din România. Zilele trecute, arădenii i-au prezentat pe Ioan Hora și Neluț Roșu, iar ieri a fost prezentat transferul lui Vlad Morar. Toți cei trei având în palmares titlul de campion al României, primul cu CFR Cluj, iar ultimii doi cu Viitorul Constanța.

La o zi după anunțul transferului lui Vlad Morar, UTA anunță și transferul brazilianului Erico da Silva (pe numele său întreg Erico Constantino da Silva), întărindu-și astfel și apărarea, după ce arădenii au adus un mijlocaș și doi oameni de atac.

Crescut în academia celor de la Palmeiras, Erico a ajuns prima oară în România în 2012, atunci când a fost transferat de cei de la ”U” Cluj. După numa câteva luni, Erico a plecat înapoi în Brazilia, la Guaratingueta. După alte câteva luni, fundașul brazilian s-a întors în țara noastră, fiind transferat de Pandurii Târgu-Jiu. Erico a mai trecut și pe la Astra Giurgiu, de unde a plecat în Azerbaijan, la FK Sabail, echipă cu care a jucat, în vara anului trecut, și în Europa League, împotriva Universității Craiova.

În vârstă de 31 de ani, Erico da Silva este fundaș central, dar la nevoie poate fi folosit și fundaș dreapta sau mijlocaș la închidere. Brazilianul este cotat de către cei de la Transfermarkt la suma de 300.000 de euro.

În cadrul conferinței de presă, antrenorul Gyuszi Balint a anunțat că Erico, deși este primul jucător transferat în compartimentul defensiv după ce UTA a reușit promovarea, acesta cu siguranță nu va fi ultimul.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.