DSP Arad a emis o „groază” de amenzi pentru cei care au trecut frontiera și nu au completat formularul digital de intrare în țară

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Începând cu 20 decembrie 2021, toate persoanele care au intrat în țară au fost nevoite să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), un document aprobat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană. Totuși, sunt foarte mulți cei care fie au uitat să completeze acest formular, sau pe care fie pur și simplu nu i-a interesat să facă acest lucru. Ei bine, toți aceștia sunt amendați de către Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) din țară. Iar amenzile nu sunt chiar neglijabile.


Citește mai multe despre formularul digital cu un singur click aici: Introducerea Formularului digital de intrare în România


Numai DSP Arad a emis, potrivit doctorului Horea Timiș – directorul instituției, până miercuri după-amiază, 1.745 de amenzi, doar pentru județul Arad.

De altfel, DSP Arad a apelat la voluntari pentru a face față volumului mare de amenzi pentru necompletarea acestui formular digital.

„Din nou am apelat la voluntari… Doar că, de data aceasta, nu are legătură cu introducerea de pozitivi din valul 5. Este vorba de volumul de muncă ridicat pentru a emite amenzile privind necompletarea „Formularului digital de intrare în România”.
Vă rugăm completați https://plf.gov.ro/login
În vederea identificării contacților unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru prevenirea expunerii persoanelor la COVID-19, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României (și maximum 24 după intrare) toate persoanele au obligația de a completa Formularul digital de intrare în România.
Completarea formularului se realizează în format digital, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României, prin accesarea adresei web plf.gov.ro.
DSP Arad a emis până acum 1745 de amenzi, doar pentru județul Arad…până azi. Noi primim de la Politia de Frontieră un tabel în Excel cu Nume, Prenume, Adresă. Dacă ati traversat granița și a trecut mai mult de 24h și nu ați completat PLF-ul, se emite instant amenda, la fel ca și la rovinietă. La noi ajunge doar tabelul în baza căruia completăm două procese verbale. Acestea ajung la inspectorul responsabil, sunt semnate, introduse în plicuri pe care se tipăresc adresele, formularul de la poștă, etc… Amenda este 3000 de lei și se poate plăti în 15 zile, jumătate din minim, adică 1000 de lei. Dacă cineva a trecut zilnic și nu a completat acel formular, zilnic se va emite amenda. Aveți mare grijă, vă rugam. Dacă amenda nu este plătită se va da în debit, la Primăria de care aparțineți.
Vă rugăm să vă informați: https://www.politiadefrontiera.ro/…/i-introducerea…, transmite dr. Horea Timiș, șeful DSP Arad.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.