Doi pakistanezi și trei bengalezi, depistați de polițiștii de imigrări din Arad

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Internațional Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Arad au desfăşurat săptămâna trecută, în cooperare cu polițiștii de frontieră Arad o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini. Au fost emise cinci decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile.

Astfel, la data de 8 septembrie, în urma desfășurării unei acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă, polițiștii de imigrări din județul Arad în cooperare cu polițiștii de frontieră Arad, au depistat cu şedere ilegală cinci cetăţeni străini, doi din Pakistan și trei din Bengal, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 24 şi 45 de ani.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că persoanele în cauză au intrat legal în țara noastră, în scop de angajare, însă la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul României şi nici nu au întreprins demersurile legale pentru prelungirea acestui drept.

Ca urmare a celor constatate polițiștii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, fiind sancționați contravențional cu avertisment, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002, republicată, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, la ieșirea din țară, va fi instituită măsura interzicerii intrării în țară, pentru o perioadă de 6 luni.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.