UPDATE – Doi directori de licee din Arad, confirmați pozitiv cu coronavirus. Ce se va întâmpla cu elevii și cursurile

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Încă de seara trecută au ajuns la noi informații potrivit cărora doi directori ai două licee din județul Arad au fost confirmați pozitiv la testele pentru virusul COVID-19 (coronavirus). Astfel, deși sursele din care noi am primit informațiile erau de încredere, am așteptat până în această dimineață pentru a primi confirmări și din surse oficiale.

Putem spune, așadar, cu certitudine, că directorul Colegiului Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din municipiul Arad, dar și directorul Liceului Teoretic „Mihai Veliciu” din orașul Chișineu-Criș, au primit rezultate pozitive în urma testării.

Am luat legătura și cu inspectorul școlar general al ISJ Arad, profesorul Marius Göndör, pentru a vedea dacă informațiile noastre sunt exacte.

Am aflat de la acesta că, într-adevăr, cei doi directori ai respectivelor instituții de învățământ au fost confirmați pozitiv. Totodată, întrebând ce se va întâmpla cu elevii și cursurile de la cele două licee arădene, am aflat că DSP a și demarat o anchetă epidemiologică și că s-a decis ca activitatea școlară să fie desfășurată în continuare potrivit scenariului stabilit. Iar asta pentru că cei doi directori nu au luat contact cu alți colegi de-ai lor și nici nu au fost la școală cu câteva zile înainte să fie depistați pozitiv, fiindcă au fost câteva zile libere. Totuși, în ceea ce privește Liceul Teoretic „Mihai Veliciu” din Chișineu-Criș, înțelegem că și directorul adjunct a intrat în izolare, preventiv, dat fiind faptul că a intrat în contact direct cu directorul școlii.

În continuare am încercat să luăm legătura și cu domnul Horea Timiș, șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, pentru a primi o confirmare și din partea instituției pe care o conduce cu privire la cele două situații, dar și ce se va întâmpla în continuare. Pentru moment, șeful DSP Arad nu a fost disponibil, dar vom încerca să revenim cu o poziție din partea instituției.

UPDATE

Așa cum apreciam, am reușit să luăm legătura în cele din urmă și cu un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică Arad. De fapt, ca să fim sinceri, după ce am luat conctactul cu directorul Horea Timiș, aflat într-o ședință importantă, unul dintre epidemiologii DSP Arad ne-a contactat pentru a ne oferi informațiile cerute.

„Avem și cadre didactice depistate pozitiv, dar și elevi, iar în anumite unități de învățământ chiar și persoane din corpul administrativ. În cazul tuturor celor depistați pozitiv la infecția SARS-CoV-2 am demarat anchete, am identificat contacții direcți și am luat toate măsurile care se impun. Unde sunt elevi, am suspendat clasele. Unde avem cadre depsitate pozitiv, am suspendat clasele la care au ore. Unde avem persoane din conducere, am făcut anchete, am identificat contacții direcți, apoi i-am carantinat la domiciliu. În acest moment, județul nostru se află pe secenariul galben, nu pe cel roșu, ceea ce înseamnă că avem și clase care își desfășoară orele la școală, dar și clase care au trevcut în online. Totodată avem și clase mixte, unde jumătate de clasă este la școală, jumătate în online”, ne-au declarat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.