Destinat expedițiilor în Antarctica, un spărgător de gheață de 2 miliarde de dolari a eșuat pe Dunăre, înainte de a vedea marea

Sursă imagine: realitateadegalati.net

Național

Scris de Arad Obiectiv

Nava, construită la Galați, în Șantierul Naval Damen, a blocat un braț al Dunării maritime, în dreptul localității Partizani după ce a eșuat luni, în jurul prânzului, transmite realitatea.net.

Nava „Nuyina”, un spărgător de gheață destinat flotei navale australiene, a fost scăpat de sub control în timp ce se afla în drum spre Marea Neagră. Din cauza vântului puternic, s-a desprins corpul navei transportat cu ajutorul a două remorchere.

Nava a eșuat în timp ce era livrată, însă a fost repusă pe apă rapid. Nu a fost avariată.

Nava urmează să fie folosită de statul australian în expediții în zona Antarcticii. Este un spărgător de gheață comandat în 2017 la Șantierul Naval Damen și va avea o durată de exploatare de cel puțin 30 de ani. Costul total al navei se va ridica la 2 miliarde de dolari.

Citește mai multe aici: realitateadegalati.net.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.