marți, 25 iunie, 2024

De săptămâna viitoare, arădenii vor avea un punct de colectare a medicamentelor expirate

Distribuie articolul

Începând de miercuri, 15 mai, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pune la dispoziția cetățenilor un punct de colectare a deșeurilor provenite de la medicamentele expirate sau neutilizate.

Punctul de colectare va fi funcțional în incinta sediului central al SCJU Arad din strada Andrenyi Karoly nr 2-4, lângă Serviciul Tehnic-Administrativ și va fi deschis cetățenilor în fiecare zi de miercuri, între orele 09.00-11.00. Mai exact, locația se află în curtea spitalului, aproape de ieșirea dinspre strada Andrenyi Karoly (vezi foto mai jos).

Deșeurile de medicamente vor fi preluate de la cetățeni și colectate separat față de cele rezultate din activitatea medicală a spitalului, în recipiente speciale.

Important de reținut este faptul că cetățenii vor putea preda medicamente cu termenul de valabilitate depășit, cu ambalaje deteriorate, reziduuri de medicamente sau medicamente retrase de pe piață cu EXCEPȚIA  medicamentelor care au fost eliberate pe bază de rețete cu regim special precum cele din categoriile psihotropelor și stupefiantelor (de exemplu Diazepam, Fenobarbital etc.).

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți