De profesie arbitru, în timpul liber… bișnițar!

Sport

Scris de Giuliano Junc

Așa cum vă informam, biletele la meciul UTA – FCSB s-au epuizat în mai puțin de o oră. Acestea au fost comercializate exclusiv online și, așa cum era de așteptat, o parte dintre ele au ajuns în mâinile bișnițarilor care, cunoscând interesul foarte mare pentru acest meci și capacitatea mică a Arenei „Francisc Neuman“, și-au achiziționat la rândul lor bilete iar acum le oferă spre comercializare la prețuri peste cele oficiale.

Un astfel de caz ne-a fost adus la cunoștință de un suporter al Bătrânei Doamne și nu mică ne-a fost mirarea când am descoperit că bișnițarul este… arbitru de fotbal în județul Bihor. Daniel Leuca pe numele său, acesta obișnuiește să vegheze la aplicarea legii pe dreptunghiul verde după care o încalcă nonșalant și cu bună știință dincolo de gazon. Iată și un fragment din conversația avută cu acesta de către suporterul UTA-ei:

 

 

Observăm așadar că la Tribuna I și II prețurile la care domnul arbitru vinde biletele sunt duble (45 și 60 e prețul oficial) iar în peluza galeriei utiste prețul e triplu (30 de lei prețul oficial).

Suntem curioși dacă Comisia de Arbitri de la AJF Bihor va lua măsuri în acest caz pentru că ne întrebăm câtă încredere pot avea fotbaliștii și cluburile în corectitudinea unui arbitru care recurge la astfel de practici pentru a-și rotunji veniturile.

Sigur acest caz particular stârnește ilaritate prin natura ocupației de bază a bișnițarului dar cazuri sunt nenumărate. Unii chiar nici nu se mai ascund și își postează anunțurile pe OLX. Iată unul care certifică nivelul de valoare pe care a ajuns să îl aibă un loc în peluza utistă: biletul este scos la vânzare la un preț de 10 ori peste cel oficial! Un abonament pentru întreg sezonul la peluză costă 400 de lei:

Pentru cei mai puțin familiarizați, reamintim faptul că bișnița reprezintă, conform Legii 12, Art. 1 și 2, contravenție și se pedepsește cu amendă între 1000 și 1500 de lei plus confiscarea bunurilor respective. Așadar, cei care se află în situația în care li se cere pentru un bilet un preț mai mare decât cel oficial, ar trebui în mod normal să sesizeze Poliția.

De asemenea, o altă metodă de a descuraja acest fenomen ar fi refuzul celor în cauză de a mai plăti bilete la suprapreț. Oricât de mare ar fi dorința de a vedea un meci de fotbal, ea nu poate justifica hrănirea cu bună știință a unui fenomen care sfârșește prin a-i afecta tocmai pe suporteri. Cei care azi caută bilete la bișnițari ar trebui să înțeleagă faptul că aceștia cumpără respectivele bilete tocmai în dauna lor și tocmai pentru că ei sunt dispuși să fie complici la acest fenomen parazitar fotbalului.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.