Cum trebuie să procedeze arădenii care au rude internate în Spitalul Județean și vor să afle detalii despre starea acestora

Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Fiindcă tot mai mulți arădeni s-au plâns în ultima perioadă de faptul că au rude bolnave și internate în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și că le este foarte greu să afle informații despre aceștia, am decis să venim în sprijinul acestora și să le explicăm cum pot afla informațiile dorite.

În primul rând, trebuie spus faptul că acest impediment în a găsi cât mai ușor informațiile despre rudele bolnave și ajunse la Spitalul Județean este generat de pandemia de COVID-19, care a schimbat total modul de lucru al medicilor și al angajaților spitalelor din întreaga lume, nu doar din Arad sau din țară. Dacă până înainte de pandemie, un aparținător mai putea ajunge în interiorul spitalului pentru a vorbi fie cu ruda sa internată, fie cu un medic, acum acest lucru nu mai este posibil. De asemenea, medicii au atât de mult de lucru în această perioadă, că nu au timp întotdeauna să stea și să răspundă la telefoanele aparținătorilor.

Astfel, dacă aveți o rudă care este pacient și se află la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Arad, în zona bolnavilor sau suspecților de coronavirus, pentru a afla informații despre aceasta puteți suna la numărul de telefon 0730.110.182 sau la 0357.407.200 – interior 258.

Dacă ruda dumneavoastră este la UPU de la Spitalul Județean Arad, dar nu este suspectă sau bolnavă de COVID-19, puteți suna la 0730.110.212 sau la 0357.407.200 – interior 143.

Am luat legătura și cu reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pentru a vedea cum trebuie să procedeze arădenii care au rude sau apropiați internați pe secțiile spitalului, altele decât Unitate de Primiri Urgențe, respectiv dacă vor să afle informații despre starea acestora.

„Aparținătorii care doresc să afle informații despre starea celor dragi, internați în spital o pot face telefonic, folosind unul dintre numerele de telefon: 0257 220 000 sau 0357 407 200 la care răspund colegele din centrală. În cazul în care aparținătorii nu știu pe ce secție este internat pacientul, pot cere la centrală să li se facă legătura la Biroul de Internări. De acolo vor afla secția în care este internat și medicul curant și va putea solicita centralei să îi facă legătura pe secția respectivă”, ne transmite purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.