Cum să utilizați butonul ascuns Back Tap al iPhone-ului

Sursă imagine: © TechRadar

Tech

Scris de T.F.O.

Crezi că știi despre toate butoanele de pe iPhone-ul tău? Gândește-te din nou, pentru că există unul bine ascuns despre care vei ști doar dacă ai săpat adânc în setările telefonului tău sau l-ai văzut menționat online.

Denumit „Back Tap” de către Apple, aceasta este o caracteristică care, în esență, transformă spatele iPhone-ului tău într-un buton. Conform TechRadar, în acest fel îți permite să atingi de două ori sau de trei ori spatele pentru a declanșa o acțiune personalizabilă.

De ce aveți nevoie pentru a activa Back Tap? Înainte de a începe, merită să verificați dacă aveți hardware-ul și software-ul potrivit pentru a utiliza Back Tap. Funcția necesită un iPhone 8 sau o versiune ulterioară care rulează iOS 14 sau o versiune ulterioară, deși Apple recomandă să vă asigurați că iPhone-ul dvs. are cel mai recent software disponibil, care la momentul scrierii este iOS 15.

Cum activați Back Tap. Acum este timpul să activați Back Tap și, din fericire, acest lucru este foarte simplu de făcut. Doar mergeți la Setări -> Accesibilitate -> Atingeți, apoi derulați în jos acest meniu și atingeți Atingeți Înapoi – Back Tap.

Veți avea apoi opțiunea de a selecta Atingerea dublă sau Atingerea triplă, așa că alegeți una dintre acestea și selectați acțiunea pe care doriți să o declanșeze. După ce ați terminat, sunteți gata de lucru – acum o atingere dublă sau triplă (indiferent de ce ați selectat) va declanșa acțiunea pe care ați ales-o.

De asemenea, puteți activa atât atingeri duble, cât și triple, cu acțiuni diferite atribuite fiecăruia. Dacă doriți să modificați acțiunile declanșate sau să dezactivați Atingerea Înapoi, întoarceți-vă la acel meniu și alegeți ceva diferit sau selectați „Niciuna” pentru atingere dublă sau triplă pentru a o dezactiva.

În teorie, Back Tap va funcționa chiar dacă iPhone-ul tău este într-o husă – deși nu putem garanta că va funcționa în fiecare caz. Este o caracteristică pe care nu o găsim pe telefoanele Samsung Galaxy, nici pe cele premium, principalele concurente de pe piață ale companiei Apple.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.