Croatul Marko Stolnik, noul fundaș central al lui Rednic

Sursă imagine: tportal.hr

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

Mult promisul fundaș central a semnat în sfârșit cu UTA. Este vorba despre croatul Marko Stolnik, în vârstă de 27 de ani. Acesta a semnat un contract valabil pe două sezoane cu formația arădeană.

Stolnik ajunge la UTA liber de contract, după despărțirea de NK Varazdin, formație din orașul său natal. Noul fundaș central al Bătrânei Doamne și-a petrecut junioratul la NK Varazdin și Dinamo Zagreb, iar formațiile de seniori la care a mai jucat sunt NK Sesvete, NK Lokomotiva Zagreb și FK Auda (Letonia).

Sezonul trecut, Marko Stolnik a bifat doar 17 partide pentru NK Varazdin, din care 12 ca titular, însă doar 8 dintre acestea au fost încheiate cu el pe teren.

Fundaș central la bază, Stolnik poate juca și pe poziția de fundaș lateral dreapta. Acesta este cotat de Transfermarkt la 250.000 de euro și, în trecut, a fost convocat la selecționatele U16, U17, U18, U19 și U20 ale Croației.

În sezonul 2021-2022, UTA a avut în lot alți doi croați, pe fundașul central Vinko Medjimorec și pe atacantul Filip Dangubic. Din Superliga, Marko Stolnik se cunoaște destul de bine cu Ante Roguljic, de la CS U Craiova, alături de care a jucat de 11 ori la selecționatele de juniori și tineret ale Croației.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.