vineri, 14 iunie, 2024

Cornel Râpă, ultima achiziție de la UTA

Distribuie articolul

Clubul UTA a anunțat astăzi faptul că s-a înțeles cu fostul internațional Cornel Râpă. Născut la Galați pe 16 ianuarie 1990 (34 de ani), Râpă se va alătura formației arădene, acolo unde cel mai probabil îi va face concurență pe post portughezului Diogo Rodrigues, pe postul de fundaș dreapta.

Totuși, în utlimul său sezon petrecut la Cracovia, echipă de care tocmai s-a despărțit, Râpă a evoluat mai mult ca mijlocaș dreapta, în diferite sisteme cu trei fundași centrali. De asemenea, la nevoie, acesta a mai jucat și fundaș central. Dar rămâne de văzut unde va considera Mircea Rednic că acesta poate da cel mai bun randament.

În cariera sa, Râpă a evoluat la doar patru formații, Oțelul Galați și Steaua București – în România, respectiv Pogon Szczecin și Cracovia – în Polonia.

Acesta va fi, cel puțin deocamdată, cel mai titrat fotbalist din lotul „Bătrânei Doamne”, cu patru titluri de campion al României (1 cu Oțelul Galați și 3 cu Steaua), Cupa României și două Cupe ale Ligii (cu Steaua), Supercupa României (cu Oțelul), Cupa și Supercupa Poloniei (cu Cracovia).

De asemenea, acesta are cinci partide în tricoul Echipei Naționale a României, pentru care a debutat în 17 noiembrie 2010, sub comanda lui Răzvan Lucescu, într-o partidă amicală încheiată cu scorul de 1-1 împotriva selecționatei Italiei. Celelalte patru selecții la Națională au venit pe parcursul anului 2011: 1-1 cu Cipru (amical), 1-2 cu Bosnia (preliminariile pentru Euro 2012), 0-1 cu Brazilia (amical) și 0-2 cu Paraguay (amical). Iar în mai 2012 acesta s-a aflat pe banca de rezerve într-o partidă pe care România a câștigat-o cu 1-0 în fața Elveției.

Cotat de Transfermarkt la 150.000 de euro, Cornel Râpă este impresariat de Fusion Grup Agency, firma al cărei co-proprietar este Bogdan Apostu.

Distribuie articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Din aceeași categorie

Noutăți