Compania lui Simion Apreutese, omul care a vrut să preia UTA, cea mai mare cifră de afaceri dintre companiile de transport românești

Sport Știri Arad

Scris de Andrei Fuliaș

Compania International Alexander Holding, deținută de omul de afaceri Simion Apreutese, rămâne în continuare firma de transport românească cu cea mai mare cifră de afaceri, potrivit traficmedia.ro. Vorbim despre cifra de afaceri pentru anul 2022, care se ridică la 128,88 milioane de euro.  De altfel, International Alexander a fost lider în acest clasament și în anul anterior, când avea o cifră de afaceri de 101,44 milioane de euro.

De asemenea, dintre companiile de transport din România, International Alexander conduce și topul firmelor cu cele mai mari active, acestea ridicându-se la aproape 80 de milioane de euro.

Compania familiei Apreutese se află pe primul loc și când vorbim despre numărul de angajați, cu 992, mai mult decât dublu față de următoarea companie din clasament, care are 480 de angajați.

De menționat ar mai fi și faptul că, în 2022, față de 2021, International Alexander a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 27,44 milioane de euro.

„N-are bani de UTA”

Probabil puțini sunt cei care nu cunosc deja faptul că afaceristul arădean Simion Apreutese și-a manifestat intențiile de a prelua clubul UTA, însă a fost refuzat de Alexandru Meszar, individul care controlează destinele clubului și care, la rândul lui, este controlat de politicienii locali, în frunte cu Gheorghe Falcă. Pentru a prelua clubul emblemă al Aradului, Simion Apreutese făcuse echipă cu alți trei oameni de afaceri arădeni respectați fiecare în domeniile lor de activitate: Cătălin Juncan, Rudi Vizental și Marius Grada. Însă, cum am spus deja, aceștia au fost refuzați, chiar în mai multe rânduri, iar asta în vreme ce clubul a luat-o „la vale” rău de tot. În paralel, pentru a căuta scuze și pentru a încerca să denigreze imaginea acestor oameni de afaceri, politrucii arădeni au lansat luni la rând zvonuri potrivit cărora „oricum n-au bani de UTA”. Ei bine, cifrele îi cam contrazic pe aceștia, devreme ce compania condusă de soții Simion și Loredana Apreutese este cea mai performantă din domeniul logisticii în țară. Iar International Alexander Holding este de fapt doar una dintre multele afaceri ale familiei Apreutese. Ca idee, Vio Trans Group și Brandl Ro, companii deținute tot de familia Apreutese, au la rândul lor cifre de afaceri de 38,22 milioane de euro și 62,49 milioane de euro. Unde mai punem și faptul că soții Apreutese conduc afaceri profitabile în alte câteva țări.

Însă, cel puțin deocamdată, UTA rămâne la Meszar, iar suporterii rămân cu simpla prezență în Liga 1, cu regretul că acest club este condus în continuare în cel mai amatoricesc mod și, de asemenea, cu regretul că se putea mai bine, dar că unii pur și simplu nu vor asta, nu vor să existe investirori serioși și potenți, mai ales cât timp acești „unii” se îmbogățesc pe spatele celui mai important simbol al Aradului.

Clasamentul companiilor de transport românești, ca cifră de afaceri:

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.