Clădirile publice din Pecica vor fi încălzite folosind energie geotermală

Sursă imagine: Arhivă (Imagine cu scop ilustrativ)

Știri Arad

Scris de Arad Obiectiv

Autoritățile orașului Pecica au luat decizia de a face o investiție care pe viitor va ajuta la economisirea unor sume importante de bani din bugetul localității.

Mai exact, este vorba despre un proiect de exploatare a energiei geotermale. Astfel, mai multe clădiri publice din oraș vor fi încălzite folosindu-se apă termală.

În acest sens, autoritățile pecicane au predat astăzi amplasamentul pentru realizarea proiectului denumit „Sistem de producere și distribuție a energiei termice, utilizând energie geotermală în orașul Pecica”.

Teoretic, până la finalul acestui an ar trebui să fie finalizată proiectarea, iar de la începutul anului viitor, chiar din luna ianuarie, să înceapă lucrările pentru exploatarea apei termale. Pentru asta vor fi făcute două foraje la o adăncime de aproximativ un kilometru.

„Acest proiect are în vedere încălzirea unui număr de 13 clădiri publice din zona centrală, enumerând aici grădinițe, școli, dar și sediile primăriei, respectiv hala agroalimentară. Pe lângă economia la facturile de încălzire, vom avea grijă și de mediul înconjurător, aceasta fiind o soluție curată și ecologică”, explică primarul orașului Pecica, Petru Antal.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.