Cercetători de prestigiu au devenit Doctor Honoris Causa ai UAV

Educație

Scris de Arad Obiectiv

Evenimentul a avut loc în cadrul celei de a X-a ediții a Conferinței Internaționale SOFA, organizată de UAV.

Doi cercetători de prestigiu ai lumii științifice europene au devenit membri ai comunității academice a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în urma decernării titlului de Doctor Honoris Causa al UAV.

Înalta distincție academică a fost acordată reputatului matematician, academicianul Janusz Kacprzyk  din Polonia și academicianului belgian Marc Van Hulle, specialist în neuroștiință.

Ceremonia s-a derulat în prezența membrilor comunității academice a UAV, a participanților la Conferința SOFA, care se desfășoară în Arad, în perioada 21-23 noiembrie. Conferința atrage la Arad specialiști, cercetători, profesori universitari în domeniul soft computing, neuroștiință, inteligență computațională, logică fuzzy, interogare baze de date.

„Este o onoare pentru universitatea noastră să primească în comunitatea academică două personalități de prestigiu ale lumii științifice europene care vor aduce un plus de cunoaștere și vizibilitate universității noastre” a precizat Ramona Lile, rectorul UAV.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.