Viitoarele ceasuri inteligente Garmin vor putea detecta somnolența șoferului

Viitoarele ceasuri inteligente Garmin vor putea detecta somnolența șoferului

Sursă imagine: via Wareable.com

Tech

Scris de T.F.

Tehnologia de astăzi atinge noi culmi cu soluții inovatoare, iar ceasurile inteligente nu rămân în urmă. În anii precedenți, ceasurile inteligente au primit funcții avansate în materie de sănătate, precum și în alte categorii esențiale. În ultimii ani, am primit ECG, BP, SpO2, detectarea căderilor și o întreagă bibliotecă de aplicații pe ceasuri.

Acum, Garmin vrea să facă un pas înainte cu noul său brevet recent primit, conform site-ului TizenHelp. Compania a primit un nou brevet care ar putea salva șoferii loviți de somnolență la volan. Producătorul American Garmin a depus și a primit aprobarea pentru un nou brevet de la Oficiul de Brevete și Mărci al SUA (USPTO) pentru tehnologia aferentă.

Conform mai multor statistici, majoritatea accidentelor se întâmplă pe drum din cauza adormirii șoferului la volan. Este o problemă gravă care poate avea repercusiuni grave sau chiar decesul șoferului sau pasagerilor. Aceasta problemă, adormirea la volan, vrea Garmin să o schimbe cu noul său brevet. Este prima dată când auzim despre un astfel de brevet, nici Apple cu seria Watch 7 și nici Samsung cu seria Galaxy Watch 4 nu au așa ceva.

Documentele care însoțesc cererea de brevet descriu că senzorul de ritm cardiac ar urmări informațiile esențiale despre bătăile pe minut ale inimii și variabilitatea ritmului cardiac. Ambii factori vor fi suficienți pentru a detecta somnolența utilizatorului și implicit adormirea acestuia în timpul conducerii unui vehicul. Mai mult, GPS-ul va indica viteza reală a mașinii sau a vehiculului.

Apare ultima întrebare, cum va ști noua funcție că sunteți la volan și conduceți un autovehicul? Ar putea exista un algoritm pentru a detecta cine conduce o mașină sau utilizatorii trebuie să activeze manual funcția? Acest lucru nu rezultă din documentația brevetului, dar probabil că Garmin va lămuri această problemă.

Garmin ar putea lansa această nouă caracteristică esențială pe dispozitivele sale din seria Fenix ​​8, dacă nu pe seria Fenix ​​7. În acest moment, nu putem decât să așteptăm ca funcția să devină live pe ceasurile inteligente Garmin. Apoi, mai târziu, vom vedea cât de precisă și utilă va fi această funcție în viața reală.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.