Bosch face mai ușoară încărcarea mașinilor electrice de la prize normale

Bosch face mai ușoară încărcarea mașinilor electrice de la prize normale

Sursă imagine: Ford

Tech

Scris de T.F.

Încărcarea mașinilor electrice de la o priză normală este acum mult mai ușoară. Bosch a prezentat un nou cablu care se descurcă fără „plăcile de încărcare” voluminoase care erau necesare anterior și în care se afla tehnologia de control și siguranță.

În principiu, acum este deja posibil să încărcați pur și simplu mașina electrică la o priză convențională tip Schuko. Deoarece aici se utilizează o putere mare, conexiunea trebuie, desigur, să fie asigurată separat. Tehnologia necesară pentru aceasta se afla anterior într-o cutie destul de dificilă, care ocupa mult spațiu și nu era chiar la îndemână.

Conform site-ului german WinFuture, Bosch a prezentat acum „Cablul flexibil de încărcare inteligentă”. Baza pentru acest lucru este reducerea tehnologiei de securitate, cu care trebuie evitată supraîncărcarea prizei de uz casnic. Senzorii și componentele electronice ar putea fi conectate direct la cablul normal de încărcare integrat, care cântărește acum mai puțin de trei kilograme, cu aproximativ 40% mai puțin decât cablul anterior cu cutia de încărcare. În plus, acum aveți unul în loc de două cabluri în portbagaj și îl puteți folosi apoi flexibil fie pe mufa de tip 2 a stației de încărcare și a cutiei de perete, fie pe priza tip Schuko de acasă.

Acest nou cablu Bosch este rezultatul multor ani de cercetări și brevete depuse de compania germană în domeniul automobilelor electrice. În 2019 compania din Stuttgart a fost pe locul zece în lume la numărul de brevete (12.528 de brevete primite), conform WIPO – World Intellectual Property Organization. Atunci IBM din SUA și Bosch din Germania au fost singurele companii din top 10 care nu au fost din Asia. Top 10 a fost condus de Cannon și Samsung.

Cablul Bosch permite încărcarea mașinii electrice în stații special concepute, cu până la 22 kilowați. Priza normală Schuko, pe de altă parte, consumă până la 3 kilowați, astfel încât să nu existe suprasarcină în circuitul electric. Tehnologia de siguranță din cablu poate detecta probleme și poate opri procesul de încărcare, dacă este necesar.

Prin urmare, soluția este deosebit de interesantă pentru utilizatorii care nu au avut încă opțiunea de a instala propria casetă de perete acasă. Dar chiar și atunci când vizitează membrii familiei, mașina poate fi conectată flexibil la o priză din garaj sau din grădină, de exemplu. Bosch intenționează să înceapă livrarea cablurilor anul viitor și speră să câștige câțiva producători de automobile pentru a include produsul în noile vehicule.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.