Balint și-a mai adus un atacant. Vine la UTA din Liga 2 și a mai trecut pe la 13 echipe în zece ani

Sport

Scris de Andrei Fuliaș

După „exodul” care s-a petrecut în această pauză competițională la UTA, când nu mai puțin de șase fotbaliști s-au văzut nevoiți să-și caute alte angajamente, iar cel de-al șaptelea și-a dorit să plece pentru a prinde mai multe minute, conducerea clubului și tehnicianul Gyuszi Balint nu au stat pe loc, ci au încercat să suplinească așa cum au știut ei mai bine și în limita posibilităților posturile descoperite.

Reamintim că cei cărora Balint le-a transmis că nu mai are nevoie de serviciile lor sunt Alexandru Ioniță, Octavian Ursu, Vlad Morar, Călin Popescu, Marian Pleașcă și croatul Mihovil Klapan. De asemenea, portarul Horațiu Moldovan a decis să plece, dorindu-și să joace mai mult decât ar fi putut să o facă la UTA, unde postul de titular pare a fi „adjudecat” fără discuții de către Florin Iacob.

Din informațiile noastre, Moldovan și-a exprimat dorința de a pleca de ceva vreme, însă antrenorul Bătrânei Doamne i-ar fi transmis că îi va da drumul doar după ce îi găsește un înlocuitor care să îndeplinească și criteriul vârstei. Adică să fie eligibil pentru regula U21. Iar acest lucru s-a întâmplat zilele trecute, după ce UTA s-a înțeles cu tânărul portar Haralambie Mociu.

În vârstă de 19 ani, Mociu a ajuns la Arad pe aceeași traiectorie ca și Moldovan, adică de la Ripensia Timișoara. Tânărul portar este crescut de Academia Hagi și, în scurta sa carieră, a mai trecut pe la CSM Medgidia și Foresta Suceava. În acest sezon, Mociu a apărat poarta Ripensiei într-o singură partidă, cea din Cupa României, disputată împotriva celor de la Șiomii Lipova, partidă câștigată de timișoreni cu scorul de 1-0. Sezonul trecut, acesta a bifat 5 prezențe în tricoul lui „Ripi”, în care a încasat 11 goluri. Evident, acesta va fi o soluție de avarie pentru Gyuszi Balint. Dar, cine știe, poate situația îl va duce pe Mociu în poarta UTA-ei și acesta va demonstra mai mult decât se așteaptă lumea de la el.

(Gyuszi Balint și Haralambie Mociu)

Voinea, încă o soluție pentru atac

Cum spuneam, tânărul Haralambie Mociu a fost adus pentru a fi suplinită plecarea lui Horațiu Moldovan. Înaintea acestuia, însă, au fost aduși alți trei fotbaliști. Este vorba despre mijlocașul brazilian Roger Junior, mijlocașul lituanian Modestas Vorobjovas și românul Liviu Antal, o aripă care a devenit atacant în ultimii ani.

Totuși, Gyuszi Balint și-a mai adus un atacant care să le facă concurență lui Hora, Rus, Buhăcianu și Antal. Este vorba despre Albert Voinea.

În vârstă de 28 de ani, Voinea este un fotbalist care a văzut Liga 1 mai mult pe la televizor și care s-a plimbat pe la „numai” 13 echipe în zece ani, UTA fiind cea de-a 14-a echipă din cariera sa.

Crescut de cei de la Pandurii, Voinea a trecut în cariera sa pe la următoarele echipe: Pandurii, Gloria Bistrița, Damila Măciuca, Metalul Reșița, Universitatea Craiova, Șoimii Pâncota, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Târlungeni, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, CSM Deva, ACS Dumbrăvița, Ripensia Timișoara, Turris Turnu Măgurele.

Cum spuneam, noul atacant al lui Gyuszi Balint nu este obișnuit cu Liga 1, având doar 11 minute jucate pe prima scenă a fotbalului românesc, în două apariții, ambele în sezonul 2010-2011, pentru cei de la Pandurii. În rest, Albert Voinea a jucat doar în Liga 2, având bifate și câteva meciuri în Cupa României. Sezonul acesta, Voinea a bifat 11 partide pentru Turris (10 în Liga 1 și una în Cupa României) și a marcat de șase ori (toate în Liga 2). Acesta a fost gholgheterul Ligii 2 în sezonul trecut.

De altfel, Albert Voinea a jucat și a marcat împotriva UTA-ei în vara anului trecut, atunci când arădenii întâlneau pe teren propriu pe Turris Turnu Măgurele, într-o partidă ce conta pentru Play-Off-ul Ligii 2. Partida a fost câștigată de Turris cu scorul de 4-3, iar Voinea marca golul 3 al oaspeților, dintr-un penalty executat în minutul 54.

 

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.