Au plantat copaci de Ziua Mondială a Sănătății

Educație

Scris de Arad Obiectiv

Acţiune de suflet a Asociaţiei Daraglas şi a studenţilor medicinişti de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Să construim o lume mai echitabilă şi mai sănătoasă”, este unul din sloganurile Zilei Mondiale a Sănătăţii. Sub acest generic, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, împreună cu Asociaţia Daraglas, a pacienţilor internaţi pe secţia de Hematologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, au organizat, joi, 7 aprilie, o acţiune de amenajare a spaţiului verde din perimetrul Clinicii de Hematologie. Studenţi ai Facultăţii de Medicină care fac stagiile practice la Clinica de Hematologie, pacienţi îngrijiţi şi personalul clinicii au participat la plantarea unor copaci și arbuști decorativi, într-un spațiu care va fi amenajat pentru recreerea bolnavilor internaţi la Hematologie. Totul cu susţinerea dnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, care pune un accent deosebit pe relaţia cu pacientul internat pe Secţia de Hematologie, o clinică unică în judeţul Arad prin specializarea sa, care oferă servicii de spitalizare continuă, spitalizare de zi și ambulatoriu de specialitate pentru toți pacienții hematologici.

Despre Asociaţia Daraglas

Asociaţia Daraglas, a pacienţilor internaţi pe secţia de Hematologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a fost înfiinţată în 2019, fiind continuatoarea Asociaţiei Promed. Preşedintele Marian Guşatu ne-a vorbit despre acţiunile asociaţiei: „Organizăm întâlniri de suport cu pacienţii cu probleme onco-hematologice şi avem tradiţia întâlnirilor anuale cu cadrele medicale de pe secţia Hematologie şi familiile acestora. Dacă Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a reamenajat, în 2020, Secţia de Hematologie a SCJU Arad, asociaţia noastră a donat televizoare şi a dotat câteva spaţii cu aparate de aer condiţionat. Totul din sponsorizări, motiv pentru care le mulţumim celor care au înţeles să aline puţin suferinţa pacienţilor internaţi pe secţia Hematologie. Acţiunea cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, cu amenajarea spaţiului verde din faţa Clinicii de Hematologie, va fi continuată cu dotarea acestui spaţiu şi cu mobilier de grădină”.

Implicaţi în această acţiune de suflet au fost şi reprezentanţii Ligii Studenţilor UVVG. Iată poziţia lui Henry Chiagoziem Iremeka, vicepreședinte LSUVVG: „Asociația Daraglas, al cărei scop principal este îngrijirea, sprijinirea și urmărirea nevoilor pacienților internați în secția de Hematologie, în colaborare cu Liga Studenților UVVG Arad, a desfășurat un proiect cu scopul de a înfrumuseța spațiile verzi din proximitatea secției de Hematologie cu puieți ornamentali şi arbori. Au participat studenți din anul 5 din cadrul Facultății de Medicină, care au îmbrățișat această inițiativă”.

Lasă un răspuns

Distribuie articolul!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.